Hej då camillo :(


På lörda är det hej då camillo :( ..



.. och hej nya häst! :)



fy fan va jobbigt det kommer bli :(

/Mikaela


PÅMINNELSE TILL MIG !!

http://www.tradera.com/Snygga-ridstovlar-med-snorning-i-nyskick-auktion_302367_135347935
_
världelöst inlägg.

KUL!

joo, nu är de såhär..
Jag har ju letat häst ett bra tag nu. Men så i förrgår hittade jag en annons på ett andalusiersto, en unghäst. Så ja gick in på deras hemsida som fanns med i annonsen och kolla, där stod det att dom även kunde ta hästar/ponnier som inbyte. Så ja ringde och fråga om dom kunde ta en shettis som byte, och de skulle inte vara nått problem. Så ja ska antagligen köpa den där hästen. Verkar som om allt ordnar sig tillslut ändå, med camillo och allt. Självklart kommer ja hålla kontakten med dom för att få reda på vart han hamnar och så..
KUL säger jag bara! :)



/Mikaela


jaa.

Förlåt för jag inte har bloggat på ett tag. Men så jobbigt när det är 362863 grader ute.
Hela förmiddagen spenderades med micka. Hon idiotförklarade mig heela tiden. ( som vanligt? jao...) Haha nejra!
Men, bara för jag råka säga Ofta, kan de va såhär varmt i sverige?? så blev jag idiotförklarad .. haha! :D
Sen va jag med vänner och ja, vi höll på och dö av varmheten. Fast ska väl inte klaga nu när det är över 35 grader.. Men gränser finns det.
_
Ja, som ni såg i ett inlägg va jag superglad över en sak.

Det har ju strulat sig med stallplats lite nu. Eftersom micka bara har två stora boxar och en shettisbox. Och dom två stoa boxarna ska hon ju ha till sina hästar. Va ju 100 procent säker att ja skulle sälja ronna till Jeanette i gävle. Men som tur är ångrade jag mig. Skulle ha henne hos min kompis emelie tills allt ordnade sig. Såklart så gick inte det. ( grätt ) Så då kom jag mamma och pappa fram till att vi skulle leta efter en stallbarack. Vi hittade en perfekt, men såklart var de priset som va allt minus. Så den blev det inte. Hittade ingen annan och blev så otroligt sur över det. Är fortfarande sur. Jag hade minst sagt panik för vill ju vara ute i god tid, så ja det vart väl lite bråkning här hemma.. eller ja ja bråka och mamma lyssnade inte. Haha!

Fast idag så sa Mickas mamma att vi skulle bygga entill box för hon tycker inte att vi ska behöva flytta bara för dom ska skaffa entill häst. Eller ja, flytta lite på mellanväggarna för en box är ju otroligt stor egentligen. Men tur att de ordnar sig tillslut. Vart otroligt glad och lättad kan jag ju säga!



Även om jag inte tycker som du, älskar jag dig.

/ johanna

Spännande


Ikväll när ja kommer hem från jobbet ska ni få veta en spännande sak som ja förmodligen ska ta mig an :)



/Mikaela


Snart har vi äntligen en sadelkammare (y)


Usch.. helt utsliten är jag. Vaknade vid halv 6 idag, så ja tänkte att det var ingen ide att somna om när ja titta på klockan eftersom ja skulle ändå gå upp klockan 7 då ja skulle jobba idag. haha ja de låter lite konstigt kanske? Tyckte ja också när ja väl märkte att klockan var halv 6 och inte halv 7 som ja trodde när ja kolla.. aja, gick upp iaf för ja kunde inte somna om.
Slutade halv 2 så ja gick ut i stallet och måla lite där vi håller på att göra en sadelkammare. Tror faktiskt det kommer bli bra när det väl blir klart. Just nu är det ju inte så fräsch men, inte är det så värst stor heller. Men va gör väl dä om hundra år? Imorn kanske de kommer bilder om det nu blir klart imorn som ja vill att de ska bli :p

Wininna kändes inte alls bra i början när ja red idag. Hon va slö och tugga på bettet som en galning. Så ja tänkte att ja skulle ta några småskutt på hindren för att väcka henne lite. haha då blev hon överpigg ist, så ja strunta i de. Jobbade mycke i traven på att öka och ta tillbaks henne efter de så tillslut skötte hon sig väl fint och lyssna bra iaf :)


min fina♥


tävla.

Jag är med och tävlar om att bli veckans ekipage hos http://elevating.blogg.se, var med du också!
/ Johanna

Älskade ponny.

Jag tror jag dör på så myyycket nu.

Typ att vädret är 1458 grader varmt.
Att folk säger jag är lång på ronna.
Att jag inte kan rida... osv.
_
Tänkte berätta om ridpasset igår.
Vi red lite på ängen hemma och jag red med snodden. Sjukt bra gick det. Tränade på serpentiner, skänkelvikningar. ( Dock fuskar hon med mig, haha. )  volter, lite galoppombyten och massor. Va dock tvungen att galoppera av henne då hon hade typ raketbränsle.. haha. Men det gick superbra, hon slappnade av jätte mycket i slutet av ridpasset.
Fick rida wininna oxå. Det är helt sjukt hur en hoppsadel kan vara otrolig skön och man sitter helt stilla i den! Skänklarna är stilla och allting. Man kan tänka mer på vägarna och allting. I'm in love.
dör lite
föressten. Är OTROLIGT glad för en sak. Dock kan jag inte berätta än för det är inte bestämmt :).

/ Johanna.

Nån som vill köpa camillo?


Vaknade för en 1½ timme sen ungefär. Härligt att gå upp tidigt!
Ve en tjej som nyss ringde på camillos annons. Eftersom ja har skrivit i annonsen att ja kan tänka mig byta honom så undrade hon om ja skulle kunna tänka mig att byta mot en nordsvensk. Så hon berätta lite om honom. Men ja vill inte ha nån nordsvensk på 148cm, haha. Jag vill ha ett halvblod eller nått liknande! :d
Så hon sa att hon skulle fundera på de och höra av sig om hon skulle vilja köpa camillo. Hoppas verkligen att det är någon som köper honom snart! För ja är så grymt sugen på att köpa en annan :)
Skulle hemskt gärna vilja ha denna! Men men, då krävs det ju att man har erfarenhet av unghästar och att man kan rida in själv och så. Och det kan jag nog inte själv. Visst, man skulle ju kunna ta hjälp och sånt :) aja..

Älsar min nya sadel btw! haha. Men seriöst, den är superskön och den passar verkligen perfa på wininna! :D

/Mikaela


Bilder från lägret


Bilder från lägret. Vet att ja är värdelös på att rida. Så de behöver inte påpekas! :)
Fattar inte varför ja ska ha så långa tyglar och ja fattar inte varför ja skulle ha isär händerna så fruktansvärt mycke när ja drev på? Måste bättra mig!








4







Usch, ja blir så sur på mig själv när ja får se efteråt såhär hur dåligt det verkligen såg ut.

/Mikaela




Maddes bilder.

såpp!
/ johanna

Johannas bilder.

Blandande bilder ifrån olika dagar. Oredigerade bilder då jag inte har orker och redigera alla. hah





kolla frambenen. Hon hoppar som de skulle va typ 150 :')
















De va typ alla, har en del på bara ronna oxå som ni ska få se. Kommer bilder lite senare som jag har fått av Madde.
blicken<3
/ Johanna

0 blogglust


Usch jag har verkligen inte haft nån blogglust på flera dagar, dels för att ja har ju varit på läger.
Men nu ska jag dra iväg till wininna och rida innan det börjar regna för det ska visst göra det nästan hela dagen.
Ska äntligen få rida i min nya sadel för den kom igår! Typ asglad :D Har ju gått flera veckor sen ja skickade in den andra. Men nu har den äntligen kommit iaf.
Har faktiskt saknat wininna! Tråkigt att inte hon kunde bli med till lägret som ja ville. Asså jagville ju ha med henne utan att ha haft henne på lektionerna. men men så blev det ju inte.
Har ingen aning va ja ska hitta på idag, dâ spôrs! :]

/Mikaela


leeeskigt

Ni kanske oxå vill veta varför jag inte har bloggat fören nu?
Jo de är för att dels att jag har mobilt bredband och de vart så segt. Och för de andra är att i Tisdags fick jag reda på att min älsklings hund sover nu gott för alltid. Så har inte riktigt orkat med mig själv.. Så ja, känns de såhär när man förlorar en underbar vän kommer jag Aldrig sälja ronna.
_
Ville bara berätta en läskig sak som hände igår. Vi bodde ju med två Andra tjejer. Shanell och Michelle. ( ja jag är bäst på att stava namn ! ) och dom gick och la sig. Medans jag och Micka satt vid datorn. Precis när vi tänkte sova så knackar de på fönstret. Och de slutade inte. Jag fick helt ärligt panik men höll den i shak och skrek till dom andra att dom måste vakna för någon knackade på fönstret. Ja iaf, vi satte oss under bordet ifaall de skulle vara någon gubbe som typ försökte bryta sig in. Och det blev värre ska ni veta! De börja rycka i handtagen på dörren och allting. Så vi satte oss alla ihop tryckta i sängen och ja. Vi ringde Ridläraren och hon kom. Sen ska ni veta, så kollade Micka ut. och då såg hon att de va Johanna och Amanda. Helvete så sur ja var då så ja bara sprang och slet upp dörren och typ letade efter dom.. Sen kom Evelina. HAHA. Roligt men ja..

Roligt ridläger iaf !
/ johanna

Hemma.

Tisdag: Vi hoppade lite lydnadsövningar, vilket va jätte bra träning för mig och ronna. Fick inte stopp på henne så fick 'ta tag' i henne och säga till på skarpen. Vi travade först över ett par bommar. Direkt efter de skulle vi göra halt, sen fortsätta i trav över ett kryss( eller en sax som de kallas ) och sen vidare igalopp några steg sen stanna.
Dedär gick inge bra för oss, hon är så himla stark så hon känner inte när man ska göra halvhalter. Eller inte i galoppen. Annars lyssnade hon jättebra! Hoppade en liten bana oxå.
Onsdag: Tränade på oxer, trippelbarr och rätuppstående. Jätte roligt va de! Vi tränade först på lite travbommar, sen körde vi lite hinder i galopp oxå. Fick göra halt efter varje hinder så hon skulle lyssna bättre.. De gjorde hon tillslut. Lite envis eller vad? ;)



ser sur ut på vissa bilder, men de va för jag kände mig så jävla värdelös på att rida. höh


haha, min sits......................





Torsdag: Idag hoppade vi bana. Gick inge bra första gången ja hoppade, drev inte på ända till hindrern och hade dålig väg. Fick 12 fel tror jag det va. Andra gången gick de bättre. Vi har mycket att slipa på innan vi kan nå toppen men ja. Vi tar den tiden vi tar.

Sammanlagt: vart sur/ledsen efter varje ridpass men(!) har lärt mig så mycket på bara fyra dagar.
och gissa vem som sprang runt och runt i hagen när vi kom hem?

Bilder från dag 2 och 4 kommer senare. Kommer säkert från dag 3 då Linnea, madde och johanna ska skicka till mig.

Tack Amanda för bilderna.


beställt saker från hööks


Beställt lite saker från hööks. Skulle fan ha beställt igår för idag fanns inte 2 av sakerna kvar -.- aja.. detta fick det bli iaf.





Benskydden tror ja kommer matcha superbra till mitt gröna schabrak:


Köpte även en klicker som ja tänkte träna turbo med.
Älskar rean♥ hahha
 
/Mikaela


1 & 2 dagen på lägret.

Hej på er!
Igår kom vi hit till Malung vid 11-tiden och då ja, vi lastade ur ronna och fixa lite saker med henne. Sen gick vi upp till Cafeterian och hade lite Teori. Vi hade om Mål-sättning. Jag fattade inte så mycket av det meen.. höhö!

Vi red Markarbete igår. Först var vi ute men sen så börja de spöregna och åska så vi va tvungna att gå in. Väl där inne hade jag fullt schå ( stavas det så?) att lugna ronna lite. Helt seriöst hon var jätte pigg. Haha!
Vi hade travbommar som gick skapligt bra sen en galopp bom. Den gick bara fortare och fortare. Fast när jag väl 'red' henne så gick det jättebra! Så dagens sammanfattning är: Det gick super!

Sedan så tog vi lite kort på ronna och så, Micka får ladda upp dom för hon har den datorn bilderna ligger i.

Idag ska vi hoppa lite hinder. Längtar!

/ Johanna

Bilder.

Hej på er! Nu är jag hemma hos Mikaela och försöker leta efter en bra häst åt henne, vilket inte går så bra för hon är så krääääsen. Nejda.
Jag har varit och longerat ronna lite, blev inte så länge eftersom hon ska gå lite hårda pass nu i fyra dagar. Så blev ungnefär i 20 min samanlagt. Hon lyssnade bra i båda varven fast hon typ sprang och sov! Haha söte!
Har inte så mycket mer än säga att muggen håller på och gå bort!! Är så glad för det, för det är inte så roligt att veta att ronna har ont.. eller ont och ont. Men iaf när man ska beta bort skorporna så vill hon INTE stå still .







 / Johanna


Berätta 10 sanningar om dej själv.

Berätta 10 sanningar om dej själv.

1: Jag vill va lite kortare.
2: Jag HATAR när andra tar kort på mig och vägrar radera de sen.
3:Ibland, som typ är alltid så har jag dåligt tålamod. Och då vill ja bara sparka och skrika på något och sätta mig i ett hörn och gråta. hah
4: Haha, ja blir lätt rädd för saaker.
5: Jag skjuter ALLTID fram saker till sista minut, ibland hinner jag tex inte rida bara för jag skjuter på de.
6: Jag är ständigt hungrig
7: Jag klagar för mycket (a)
8: Vill ha eget stall.
9: Jag vill INTE bli vuxen, tycker jag kan stanna på denhära åldern föralltid!
10: Jag tror helt seriöst att jorden går under 2012. Och de skrämmer mig!

Ja och micka ska göra ett åsiktsinlägg ikväll ;)

/ JOhanna

jobbigt nu.

Pjuh, har haft hela dagen på mig att packa. Men har ens inte börjat? Har så himla ont i magen så ja dör snart eller något :o
Måste packa åt pållen och rida henne oxå. Nu vart de jobbigt.
/ johanna

problem med att välja.


  

Svarta läderbenskydd?




Eller beiga benskydd med matchande schabrak?

hmm, de va frågan de..
Tycker läderbenskydd är sjukt snyggt! Men samtidigt vill ja ju testa nya färger på wininna.
/Mikaela


täckeen.

Tror ni helt ärligt att ronna vill ha dessa täcken? ;)

vadå? ja älskar väl inte rött.. eller?

/ Johanna


äääntligen snart läger!!


Blev ingen ridning idag eftersom det regna så mycke. Tur de egentligen för hon som äger corona har varit här och hämtat henne, och hon skulle rida henne hem. Mer än 2 mil tror ja de ä dit.
Rosie kom med svarten idag också. Kul kul. Trodde ju inte att hon skulle ha svarten nått hos oss men de skulle hon ju tydligen. Men det skulle inte blir så länge, bara till hennes kompis kommer med sin fjording. Kommer ju ändå inte hinna rida med henne nått säkert för vi ska ju på läger månda-torsda :D ääntliigen!

Snart får ja min sommarjobbspengar också! Tänkte beställa lite saker från hööks, eller varför inte från nån annan sida för ovanlighetens skull? Men då behöver ja lite tips om bra sidor från er för ja har typ bara beställt från hööks när ja har beställt mig saker. Ja vet inte ens va ja vill ha.. Men det är alltid lika kul att beställa lite nya fräscha saker då och då.
Ny hjälm behöver ja inte köpa mig iaf, för de skulle ja få när ja fyller år tror ja.

    

Charles owen wellington eller John whitaker?

/Mikaela


Önska inlägg.

Jag har ju sett att läsarantalet minskar.. och då undrar jag. Är det för vi har 'tråkiga' inlägg?
För det skulle va jätte tråkigt och ha en blogg med tråkiga inlägg. Och när man är fantasilös så skulle det vara bra och ha en hjälp på traven. Om ni fattar? Så vad skulle DU vilja läsa om? Ni får önksa inlägg. Ju mindre ni engaserar (har ingen aning om hur de stavas, höhö)  ju mindre får ni och läsa om.
tänk på saken iaf.

/ johanna

Johanna i ett nötskal.

Ni som känner mig, vet att jag är en fena på och slava bort saker och glömma bort saker.
I mitt fall är det såhär : Jag HITTAR inte mina rosa ridstrumpor, mina bruna ridbyxor, svarta ridstrumpor samt röda bakbenskydd. Jag tror mig alltid veta att jag hittar de i sista minut.. Men så är det såklart inte. Jag hittar dom inte och mamma får hjälpa mig och leta. Så klart hittar HON de jag har tappat bort.. som vanligt. Det är jobbigt. Känns bara som sakerna retar mig! hahah, nästan så är det.
Kom just på att jag glömde de rosa schabraket i stallet som ja skulle tvätta. Fan.

Så ja, johanna i ett nötskal?
typ ssåhär.

EDIT: Mamma hittade ett par blåa ridstrumpor, och bakbenskydden.
/ Johanna

Longerat.

Usch va dåligt de gick och longera idag. Fick med det på film och allt.
I ena varvet skötte hon sig utmärkt. Men de andra varvet började hon med och stanna upp och slänga sig och typ galoppera iväg till hagen. Tur att jag hade träns och longeringslina på annars hade jag aldrig en chans.
Misstolka mig inte nu. Men när hon sliter och man har grimma och vanligt grimskaft. Men när man har träns elelr grimma med kedjegrimskaft går de bättre för då har man lite till och säga om.
Iaf. Hon kunde gå runt mig i skritt, lite trav ibland stannade hon och när jag gick emot henne på sidan så börja hon slänga sig och ha sig. I galoppen gick det inte. Fick gå brevid henne och leda runt henne och styra in henne på SMÅÅÅ volter runt mig. Tillslut  gick det bra och gick som vanligt och då avslutade jag.
Film kommer sen när mitt moviemaker fungerar.



Tips?


Eftersom vi nog tyvärr inte ska ha corona, för hon passade inte oss riktigt så kollar ja runt lite efter en annan. Fann ett fullblod som hade gått som ridskolehäst som ja fastnade för, men den va tyvärr ifrån halmstad och de tycker mamsen är lite för långt bort.
Fy fan va synd säger ja bara!
Så om ni vill kan ni väl hojta till om ni vet nån häst till salu som inte är allt för dyr eller så! :)

/Mikaela


F5

Märker ni någon skillnad med bloggen? ;)

Tack Johanna! :D
/ johanna

Hemma

Miiiiiiiiiiicka, smsa mig när vi ska ridaaaaaaaa.
Blev ju ingen bloggning för mig igår, för ajg var ju till Liseberg.
Sjukt roligt var de och ska snart tillabaka, tyvärr köpte jag inge såndära kort man kan göra vid balder och Flumride men  ja.
Nog om det ! ska rida med snodden idag och köra mycker dressyr.
Eller om ja skippar snodden och köp markarbete.. hm!
/ johanna

Blir galen..


Kan ju börja med att säga att ja hoppas verkligen inte att johanna, johanna och majsan har hast kul i lisebeg!! haha närå skojar lite, självklart hoppas vi väl på de :D Snart är det min tur.haha nej det är ett bra tag till 
I augusti ska ja dit med skolan. Ska även till stockholm i augusti, roligt roligt!

Idag fick wininna vila. Så ja passa på att rida corona lite. Hon kändes helt annorlunda, fast på ett bra sätt. Hon lyssnade mycket bättre och var lite piggare än förra gången ja hoppa, då va hon verkligen jättetrög och ville knappt hoppa ett 30 hinder.
Jag blir galen.. Jag vet inte hur ja ska göra med henne! :( Tycker inte att hon är värd 20 000. alltså ja kan ju få mycke mer "häst" för den summan. Men ja börjar ju faktiskt gilla henne mer och mer. Jättejobbigt dehär..


Söt är det inga tvivel om att hon är iaf!
-
Eftersom ja har tjatat lite om jobbet ja har så kan ja lika gärna också beätta att ja har bara en dag kvar! :D

/Mikaela


15 juni 2010. De bästa i mitt liv.

Idag har jag haft ronna i ett år.
Ett år har vi delat sorg,rädsla, arghet och tårar..
Vi har även delat glädje och kärlek.
Finns inga ord hur mycket jag älskar henne.
En vän som ställer upp hela tiden.
Även om hon kan va osäker, samma jag.
Hon vill aldrig något illa, hon vill att allt ska vara bra.
Jag har haft många tankar om jag valde rätt efter jag hade köpt henne.
Om hon verkligen va hästen i mina drömmar.
Då va svaret självklart. Hon va hästen i mina drömmar.
Men nu är svaret Annorlunda.
Hon är min bästa vän.

/ Johanna

sdgdf

liseberg hela dagen i morgon. Ingen bloggning.
/ johana

Mörbultad

Kom nyss hem från jobbet. Är helt mörbultad. Träningsverk lite var stans och super ont i handleden å handen. Måla hus måste verkligen vara det sämsta sommarjobb man kan ha, kanske inte. Men just nu känner jag så iaf. Idag har det regnat nästan hela tiden, så ja vart nästan helt genomblöt. Inte alls dumt att få på sig varma å torra kläder direkt ja kom hem kan ja lova!
De värsta är att vi är nästan klara med huset, men vi har ett till kvar.. Tur att det är lite mindre iaf.

Aja, nu ska ja gå ner och äta lite mat innan ja drar iväg å rider. Inte för att ja är så speciellt sugen på å rida men.. har man häst så har man! :) Tror ja ska hoppa idag, kanske lite låga kryss eller låg oxer. Träna lite mer på väg och tempo ist för på höjden.

Bara 6 dagar kvar nu! :D


Faaan, vet inte hur ja ska göra med wininna då heller. Nån som har lust å rida henne kanske? Eller ska hon få vila? hmm

/Mikaela


Dag 8. Sista dagen


Dag 8
. Dig själv och en häst




/Mikaela


Jobbig dag..


Nyss kommit hem från "jobbet". Jobbigt att måla i 8 timmar vill jag lova! Trött i hela kroppen, vill helst bara lägga mig och sova. Men men de kan ja ju bara glömma. Ska först äta, blir grillat btw. Bästa på hela dagen :D haha. Sen måste ja ju bort och rida. Tänkte köra lite dressyr barbacka idag, skojsigt.
Till kvällen ska ja bannemej ta mig ett efterlängtat bad i badkaret!


Fick ett förbannat tråkigt mail idag. Jag som va så glad för ja trodde de hade ordnat sig och att allt skulle bli bra.
-
Hejsan.
 
Jag har tyvärr en tråkig nyhet, vi kan inte ta din söta shettis. Han som har stallplatsen vi skulle ha till honom har ångrat sig. Så vi har ingenstans att ställa honom nu =( Fick veta detta sent igår kväll.
 
Hoppas detta inte har ställt till för mycket för dig nu.
Vi hoppas verkligen att du hittar ett bra hem åt honom.
 
Mvh: Therese
 
/Mikaela


Långtur


Som ni redan vet så red vi ju ut på en långtur idag. Tänkte att ja skulle testa å rida wininna utan nosgrimma, vilket ja också gjorde men.. De skulle ja inte ha gjort! Hon var verkligen jättejobbig. Gapade och tuggade på bettet som en galning! Fast av nån anledning så blev det mycke bättre efter att ja hade tagit av sadel och red barbacka till hagen. Kanske rider bättre bättre barbacka? hmm, konstigt iaf tyckte ja.

Ser ju att det är folk som läser bloggen! Kan ni inte bara va lite schyssta och skriva nått ni skulle vilja läsa om? Tack! :)

Nej, nu tror ja faktiskt att ja snart ska gå och lägga mig. Ska ju jobba imorn, så ja måste gå upp tidigt eftersom vi åker halv 7. Jipppie! Kul att måla hela dagen från 7-4/5 nån gång? Om ja känner pappa rätt så kommer han sätta mig på städning också -.- Ännu roligare! att plocka plank å dret..

/Mikaela


Puuh-.

I morgon åker jag till Malung för och hälsa på min vän Linnea. Vi ska tydligen 'hyra' Fanagan och ut och köra han och ta kort på han och sen ska jag ta kort när hon rider. Kommer säkert bilder i morgon. Tyvärr vet jag att jag inte tar mig upp vid kl 6 i morgon utan kommer znoosa hela tiden fram till 10:00 säkert eller något. Min kropp har tagit sommarlov, typ på heltid.. Så Tjockis ronna får vila!

_
Red ut idag somsagt. Blev en ridtur över två och en halv timme. Ronna tycker det är så roligt och rida ut.
Vi hoppade stockar i uppförsbackar och Tävlade mot varandra och travade massor av sträckor, och skrittade de mesta dels av ridturen såklart. Dock vart det lite missförstånd när det kom en Lastbil. Som ni säkert vet är Wininna väldigt rädd för lastbilar och Ronna följer grupptrycket och blir 10 x räddare. Så vi satt av och gick ner i diket. Vart inte så lätt osm jag trodde, med tyglarna i ena handen så fick hon panik och försökte slita sig. Såklart rammla jag och blev släpad bara nån meter, fick stopp på henne sen. Men inte nog med det vart nästan trampad av wininna oxå.
Hm ja. Fast det gick bra och vi red till stallet för vi skulle schamponera hästarna.. så nu har vi rena och fina hästar!
kom en gubbe och prata med oss oxå, han var jätte söt och pratade om hans pappa och va de va mer kommer jag inte ihåg.. höhö!
_
Kommer förässten göras en storändring här på bloggen snart.
titut säger ronna<3

/ Johanna

HJÄLP!

JAG BEHÖVER ERAN HJÄLP! Jag har funderat länge på och ta ut en hästpratare. För jag vill ha reda på lite saker om ronna, om varför hon blir rädd för saker man inte blir rädd för, varför hon är så osäker ute. Om det har något annat och göra än honhar mist sitt öga. Osv. Massor av saker är det. Men jag har INGEN aning om vart man kan få tag på en sådan. Vet ni någon hästpratare som finns i värmland och få tag på?
behöver er hjälp. Snarast.


/ JOHANNA

Godmorgon.

Godmorgon. Eller ja, ja har varit vaken sen elva men ah!
Sitter och äter frukost.. chips och cola. Fattar inte varför jag ska börja dagen med sånna onyttigheter? Hhöhö
Ska snart iväg till hagen och sen ska vi rida ut Ljusnäs-slingan. Som jag kallar det ;)
krull ronna <3
/ Johanna

Dag 7.


Dag 7.
Den häst du rider mest nu

Wininna såklart! :)



/Mikaela


hjälp

Hjälp mig. Jag är rädd att jag har glömt något? Ska ju på ridläger nästa vecka. ( den 20) och vill ha allt klart.
TILL RONNA:
Träns.
Schabrak. De rosa, och de blåa och de gröna.
Sadel + padd.
Boots.
5 st höbuntar.
Foder.
Vattenhink
foderhink.
Svetttäcke.
Regntäcke.
FLUGMEDEL
sårsalva.
idomin
ryktlåda.
Martingall
Läderputs
Grimma + flughuva
Benskydd
svamp
TILL RONNA:
Träns.
Schabrak. De rosa, och de blåa och de gröna.
Sadel + padd + stigbyglar
Boots.
5 st höbuntar.
Foder.
Vattenhink
foderhink.
Svetttäcke.
Regntäcke.
FLUGMEDEL
sårsalva.
idomin
ryktlåda.
Martingall
Läderputs
Grimma + flughuva
Benskydd
svamp
Har jag glömt något?
/ johanna


Ronna hoppa.

/ johanna

Madde rider.

Vart mer eller mindre tvingad av två styckna att ladda upp bilder på madde och ronna....... så laddar upp TRE bilder idag så får dom vänta tills resten i morgon :D
/ Johanna

Dag 6.

Dag 6. Den häst du lärt dig rida på

Wininna såklat!
Asså ja red ju på ridskolan innan ja skaffa egen häst och så.. Men wininna har verkligen lärt mig allt ja kan i nuläget! Är egentligen så otroligt glad över att ja köpte just henne. Fast att ja många gånger har önskat att ja
hade köpt en annan. Helt klart värd alla pengar och all tid ja har lagt ner på henne


Suris♥

/Mikaela


Schema

SCHEMA FÖR VECKAN!
Söndag: Rida ut, på långtur. Mycket skrittsåklart men ska bli några långa trav-galopp sträckor oxå.
Måndag: Intervall träning. 2 min galopp. 1 min skritt, 2 min galopp, 1 min skritt, osv.
Tisdag: Dressyr eller vad Amanda vill hitta på för skojsigt.
Ondag: ska försöka få någon att rida Ronna. Eller får jag gå upp vid fem för att rida.
Torsdag: rida med snodden lite. Annars blir det och intervall träna.
Fredag: ett riktigt dressyrpass ELLER markarbete eller rida ut på 'eljusspåret' där är de mycket upp och neförsbackar vilket oxå är bra.
Lördag: hoppa lite smått.
Söndag: skritta ut på en runda på 1-2 timmar.

Sen drar jag och ronna och Micka till ridlägret. Komemr blogga ifrån plats!
Vill mikaela hänga på detta schemat oxå? ;)

/ Johanna

Fuck u !

va i helvete. Nu har ronna fått bvila i massor av dagar, pga för varmt,regn eller åska. Idag trodde jag att de skulle va lagomt väder sen börja de åska igen. Inte blir de bättre av att de börjar åska nu igen. Blir GALEN snart. Hon kommer ju bli tjockare än två luftballonger snart och allt är pga vädrets fel. Nu tror ni säkert att jag inte vill rida pga regn. Men tycker det är jätte mysigt att rida i regn men inte när det öser ner.
Ska tamefan rida ut varje dag så hon får musker och kondis tillbaka, för att rida på banan hela tiden går inte. Och hon kan inte vara i ur kondis när vi ska på ridläger om en vecka och allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och hur allt ska gå på en vecka har jag ingen aning om.
X 10000000000000000 :@@@@@@@@@@@@

/ Johanna

rdtjikjbhjvhgfgvbhn

Vinner aldrig sånna tävlingar, och kommer aldrig göra det men är roligt och va me ändå.
http://ponnysanning.blogspot.com/2011/06/tavling-i-samarbete-med-libresse.html#comments
/ Johanna

Lever i nuet


Idag har ja varit i torsby ända från 08.00 till 22.00, usch va lång dag. Men nu har ja äntligen sommarlov på riktigt! :D
Stort grattis till ann som tog studenten också!
Ska byta rum med brors som har flyttat ut, som antagligen kommer ta hela helgen. Och veckan efter det ska ja jobbba för papsen å måla, inte riktigt sommarlov än trots allt?

Men nu under lovet så måste ja verkligen ta tag i de hela och skärpa mig med att "slarvrida" wininna så. Under den senaste tiden har hon fått vila en hel del, inte bra.. Och ja har inte ridit så ordentligt på senaste tiden.
Men nu ska det bli ändring på det! Ska försöka planera lite bättre från vecka till vecka hur hon ska ridas, vilodagar osv..
För ja lever verkligen i nuet! Kan inte planera alls.. Eller ja kan tänka en dag i förväg kanske, som imorn har ja bestämt mig för att hoppa! :)



/Mikaela


Dag 5.

Dag 5. En häst du saknar



/Mikaela


Uuuha mejja.

Måste bara slänga inn ett inlägg nu när internet funkar. Mitt internet funkar inte alltid utan det hoppar hela tiden. Så är det alltid på sommaren så jag har ingen aning om hur bra uppdaten kommer bli, men ska försöka blogga när internet funkar!
_
Idag var jag i malung på Marken. Gick med familjen vilket är bra då man har sin egna bankomat med ;) Handla inge mer än brända mandlar tror jag det va. Jo en väska och foppatofflor. Dock ångrar jag att jag inte köpte en egentryckt tröjja. Skulle ha stått: Corona (L) Johanna. hm. Fick träffa Älsklings Amanda och Madde oxå. Vilket va behövligt!
Sen åkte jag till hagen där jag skulle rida två hästar. Men kan ju säga att mitt huumör var ( 10/10 ) glatt när jag gjorde i ordning ronna och (0/10) efter jag hade suttit på henne i mindre än en minut.
Jag orkar inte gå igenom detta igen. Det är så jobbigt när hon ska testa och låssas bli rädd till och med när det regnar? Jaja, iallafall så kunde jag som vanligt inte rida till 'paddocken' utan hon har satt en linje där hon absolut inte fick gå över. Hon vände och stack i väg i fullgalopp och då drev jag lika gärna på henne så hon inte ska få för sig att hon bestämmer helt. Sen fick jag sitta av och leda henne dit. Vilket tar 1-2 minuter men nu gick det 15-20 minuter. Hade tänkt och rida ut men hade ingen lust med det när hon hållde på så som hon gjorde. Tänkte hoppa lite, men gick inte det heller. Tänkte rida dressyr - men det gick inte det heller. Kunde knappt skritta runt ett helt varv innan hon blev rädd av att de spöregna. Inte vart det bättre när jag skulle leda tillbaka henne så, Wininna,Camillo och Corona galoppera och bocka som galningar då ronna ville hänga på. Då vart jag sur för hon takta hela tiden. Sen såfort jag röt åt henne visade hon ögonvitorna precis som jag tänkte slå henne. Haha sötist då. Som ni har tänkt ut blev det inte och rida Wininna eftersom det spöregna och jag hade shorts och ett linne på mig bara..
Inte blev de bättre när mamma sa en sak som gör så hela världen rasar samman oxå.
_
Ska försöka rida henne i morgon och då ska jag vara glad. Vill inte bara kunna gårunt och klaga på ronna, för de vill jag undvika men just sånna tillfällen går de inte och låta bli.
_
På tisdag kommer Amanda till mig. Och jag har bestämmt att bara hon ska få rida ronna hela tiden. Ananrs brukar hon rida halva ridpasset och jag sen men nu ska hon bara få rida ronna och jag ska ta kort och filma. Tror vi ska gå ner till älven sen oxå så hon får bada med henne.
sist när Amanda och ronna bada.
/ Johanna

Dag 4.


Dag 4. En häst du har ramlat av och skadat dig illa på

Har aldrig skadat mig illa när ja har ramlat av. Men det får bli en bild på wininna för en gång när vi red 2 på henne så fick vi åka till akuten när vi ramla av.



/Mikaela


Leka med camillo


Var en sväng till hästarna förut å tog ut camillo för å trickträna och longera honom lite. Slutade med att ja släppe honom lös å lekte med han ist :]














/Mikaela


Dag 3.


Dag 3. En häst du har tävlat på


Har aldrig tävlat, för de är ja för feg för. Fast de får bli en bild på wininna ändå för ja har ju trots allt tävlat mot johanna och corona i snabbhet ;) haha



/Mikaela


huuuuuhha


ååååååååååå va sur ja ä. Råkade gå tillbaks så att allt dehär ja hade skrivit försvann..

Men iaf.. Kom hem typ kvart över nio från cirkusen ja va på. MÅste säga att ja tycker de e tråkigt de dom gör med hästarna på en cirkus, för att lära shettisarna trava runt och byta varv lite då och då äv väl ändå inte så himla svårt. Fast de ja tycker va lite mer häftigt va ju piaffen hon gjorde med den stora hästen. Lite mer avanserat iaf.
Fast det ja tyckte va mest imponerande var trots allt dom dresserade katterna! hua, man måste se de själv för att förstå hur bra de va.

Red lite dressyr på wininna på em och de gick hyfsat bra. På fm va ja till hagen å klippte camillo, manen, svansen, hovskägget, luggen, ja allt. Ska verkligen försöka ta mig tid nån timme per dag och bara hålla på med honom. Motionera honom och kela med honom. Eftersom vi kanske inte har så himla lång tid kvar tsm.


I´m gonna miss him.

/Mikaela


mugg.

Lilla ronnis har fått mugg på ena hoven eller va man säger. Karleden kanske de heter.
Har läst lite på Agrias hemsida så kan lägga upp lite om de.

Mugg är en hudinflammation i karleden på hästen som beror på en sårinfektion. Huden i karleden är tunn och känslig och hålls den inte ren uppstår lätt småsår.

Att tänka på:

  • Håll karlederna rena.
  • Spola gärna av leriga ben.
  • Försök att hålla hagarna lerfria.
  • Spola av benen om hästen gått på saltat underlag.
  • Mocka minst en gång om dagen.
  • Kontrollera att hästen inte får skav av benskydd, till exempel boots.
Har inte så stor koll på mugg så om det är någon av er som har mycket erfaranhet på de så kan ni ju alltid skriva en kommentar om de? :)
jag och wininna 2009 :)
/ JOHANNA

Amanda och Ronna.

20 bilder, 20 olika ögonblick.


Dag 2.

Dag 2. En häst du litar på till 110%


hahaha gammal bild.

/Mikaela


Fråga till er!

Jag vill testa lite olika bett på ronna. Hon går bra med dom hon har nu men skulle bara vara roligt och testa lite olika någon gång oxå. Jag hittar tyvärr info om kimblewickbett. Vet ni något om det? Kan ni skriva vad ni vet om de?
Typ vilka funktioner den har, om den är till för dom lite starkare hästarna? Berätta allt ni vet!
?


Bilder.

Hej på er. Känner att jag bloggar jättedåligt här. FÖRLÅÅÅT.
Jag har börjat rida ronna igen, vilket jag är superglad för. Men vilket jag är mindre glad för är att hon är så himla jobbig i vänstervarvet vilket hon har inte varit förut typ. Dehär skyller jag inge mer än mig själv på.
Hoppade lite igår, gick bra i ena varvet och de andra gick det skit. Men de ta vi igen en dag igen!

/ Johanna

Dag 1.


Dag 1.
En häst


Får bli en bild på svarten. Annars kommer det bli bilder på samma häst varje dag :)

/Mikaela


Dag för dag lista


Eftersom ingen vill tipsa om vad dom vill läsa om så kör ja på en urtråkig dag för dag lista med bilder.

 

Dag 1. En häst
Dag 2. En häst du litar på till 110%
Dag 3. En häst du har tävlat på
Dag 4. En häst du har ramlat av och skadat dig illa på
Dag 5. En häst du saknar
Dag 6. Den häst du lärt dig rida på
Dag 7. Den häst du rider mest nu
Dag 8. Dig själv och en häst

Kunde inte finna nått bättre så detta får duga.

/Mikaela



Hoppade kryss idag och fuck va bra de gick! :D Hon var typ lagom pigg och hon var inte speciellt stark, fast hon gör fortfarande så att hon rycker tyglarna ur händerna på mig. Förstår inte varför? hon har ju inte gjort så förut, eller det började typ ett tag efter ja börja använda 2 tyglar.

Bara 2 veckor och 1 dag kvar till lägret också, fan va nice! Ska bli asskoj ju. hahha ja är som ett barn på julafton :D Men seriöst, ja tycker de ska bli skitkul eftersom ja aldrig varit på ett innan. Får snart börja tänka på va vi ska köpa för mat, kommer bli väldigt simpla maträtter eftersom ja är värdelös på att laga mat. Men va gör väl de om hundra år?



Bild från förra sommaren. Fin hon va i kroppen då lilla pållen min♥

/Mikaela


jaa

Har brist på annat så tänker bjuda er på bilder ifrån min och ronnas härliga tid tillsammans. Bilder kommer bli flera med åren men skulle kanske va roligt och se bilder och se hur vi har utvecklas?:)
Det är bara ridbilder.
alla bilder här är ifrån 2010.


¨












Ja de va en del bilder det. Ni kanske skulle vilja se bilder på när Amanda rider henne?
Om det är okej för dig Amanda?: ) hennes blogg är: Teamvovve.blogg.se cheka in för den är bäst!

/ Johanna

Barbackatur till älven


Tog en liten barbackatur till älven mitt på dagen idag för de va så himla varmt, så då fick dom svalka av sig lite. Och nu på kvällen så har majsan och mamsen ridit corona lite. Kul att dom också vill rida. Kameran va självklart med så ni kan få lite bilder :)








/Mikaela


Badat! ♥

Hade tänkt och rida lite dressyr vid kl 6. Men då frågade Micka om vi inte kunde ta hästarna till älven och bada. Lättare sagt än gjort åkte vi till hagen och tränsa dom och skrittade till älven. Camillo var med oxå fast Micka ledde honom med grimskaft tills vi kom ner till ängen.
Ronna gick i med de samma och plaska glatt, sen fick hon nog och tänkte sticka iväg efter Camillo så jag satt av direkt och hållde i henne.
_
Jag kan inte rå för att jag blir så jäkla rädd såfort han är med.. Jag vet att ronna tycker det är skoj och tävla med han men mindre roligt för mig. Vet att jag inte ska tänka så men jag får bara upp bilden när jag ramlar av. Det va en av dom hemskaste uppleverser jag har varit med hon, även om jag åkte hem först innan jag åkte in till sjukhuset..
Usch hur ska ja få bort den hemska bilden så jag slipper va rädd?
Jag är inte rädd när jag rider ut med Wininna och den andra Corona. Det är bara när Camillo springer lös brevid.
hjärtat <3


Dag 3 – Min största rädsla inom hästsport

Dag 3 – Min största rädsla inom hästsport
_
Ja du.. Det är väl att något ska hända Ronna? Typ om vi störtar in i ett hinder och det händer henne något. Eller när vi rider ut och hon kan skena iväg och typ snubbla och bryta benen av sig.. höhö.



Mystur

Nej usch, ja måste verkligen skärpa mig! Ska försöka blogga lite mer. Men jag har bara inte haft nån lust eller vetat va ja ska skriva om. Kan ni inte bara skriva nått lite ni kanske skulle vilja läsa om?

Idag fick wininna vila så ja tog en lite längre tur på corona. Riktigt härligt å rida ut så i de fina vädret trots att det var lite väl varmt men, så det blev ju mest skritt. Red till vår badplats så att dom fick doppa benen och dricka lite. haha läskigt å gå i men när hon väl va i då va de jätteskönt? Skulle bara ha velat slängt mig i själv men de e tyvärr för kallt att bada än. KAn sammanfatta de hela som en riktigt mysig tur :)










Bilder från i förrgår.

/Mikaela


Oflyt hela tiiin


Fan va ledsen ja blev när ja fick se att det var ett hack i bakvalvet när ja skulle till och rida idag. Hur fan kunde ja ha missat det igår? Sånt missar man väl inte heller! Aja, på freda skickas den i alla fall tillbaks så att ja får en ny. Dom fråga om ja ville ha nått annat i ersättning. Men nej. Jag vill ha en ny som inte är sönder! Min vanliga otur förstår ja :) Jag som verkligen såg fram emot att äntligen få rida i en helt ny sadel som ja vet satt superbra på wininna och som jag framförallt gillade asmycke!
Jävla oflyt hela tiiin..

/Mikaela


Varmblod - inte lika värda som andra hästar?

Är det något som gör mig sjukt ledsen är när jag ser andra människor klanka ner på varmblod.
Varmblod är bara avlad till trav, så dom duger absolut inte till ridhäst.
Varmblod ser fula ut i kroppen och det blir genast synd om hästen.
Varmblod borde få ett skott i pannan.
Varmblod är bara stressade.
Varmblod duger inte till något.
..... Ungnefär så tänker en del människor om rasen.
_
Men är inte alla raser lika värda?
Självklart är dom det. Alla är lika värda stora som små. Då är de ju lika bra och låta nordsvenskarna gå skogsbruker, fjordingarskogsturer shettisar trav osv.

Varför ska just Vamblod vara den utsatta rasen?
Tja för dom ska egentligen gå till trav. Enligt en dels meningar så måste dom gå trav. Och efter dom blir 11 år är det slakten som gäller.  Varmblod är den rasen som är 'nervösast' ja som en del oxå tänker.


Tar det lång tid och göra om ett varmblodigt travare till Ridhäst?
Tid? Ja det tar sjukt mycket tid. Eller på vissa tar de längre än andra. Men det tar energi och göra om ett varmblod's travare till ridhäst. Man måste börja om från grunderna, försöka göra så hästen förstår att den ska trava mer mot normalare travsteg än deras travsteg. Lika så skritten och galoppen. Men allt går bara man vill det.

Kan man hoppa med ett varmblod?
Varför skulle man inte? Isf kan man inte hoppa med halvblod, shettis, fjording osv.  Varmblodare hoppar väldigt bra med rätt träning.

lånar mickas bild.

Dressyra med? Och är inte varmblod starka?
Varför skulle det inte gå? Dom flesta går jätte bra!
Upp till var och en det. Precis som en avlad ridhäst inte kan vara stark?



Bara så ni vet. Tar det tid dethär. Jag vet att det tar tid då jag har sett på när Micka har kämpat med Wininna.
Jag blir så ledsen när jag ser en del kommentarer om hur varmblod ser fula ut i kroppen osv. Men vafan, alla hästar ser väl inte perfekta ut förns träning? Förstår ni inte hur tid det tar och göra om en travhäst till ridhäst?
Fuck off säger jag bara! till ni som säger att varmblod inte duger till något.
/ Johanna

Bloggtorka..

.. så de får bli några '' ni kanske inte visste om mig''
_
1: Jag har sjukt dåligt minne. Om jag och någon pratar och plötsligt blir tysta och börjar prata om samma sak igen, måste jag fråga vad vi pratar om! haha,¨

2: Corona är den första hästen jag någonsin har ägt.

3: Jag var sjukt nära och få hem Ronna förra året vid denna tidpunkt men allt ändrades så hon stanna i skåne.

4: Jag måste verkligen gå på toa innan ja somnar, jag vet inte varför men om jag inte gör det kan jag inte sova.

5: När jag gick på ridskola hade jag dåligt självförtoende, jag vågade inte fråga någon om hjälp. Fick be kompisarna fråga Ridläraren om något. Jag blev sjukt ledsen när Ridläraren sa till mig när jag gjorde fel. Haha, tur att jag har bättre själförtoende nu iaf! :D

6: Jag var jätte nära och lägga ut ronna på annons för två kompisar sa till mig att jag var bortskämd som får allt jag peka på.

7: Jag är så envis så jag får alltid som ja vill ;)
Där hade ni nåågra iaf.

RSS 2.0