Att vara anonym, de eviga tjatet!

Att vara anonym, de eviga tjatet!
_

Hur många gånger har inte jag sett på andra bloggar: Du är aldrig anonym, vi kan spåra ditt ip nummer.
SO what om ni kan spåra ip nummer. Vill dom va anonyma, ja låt dom vara de?
_
Dom valde att vara anonyma för två andledningar.
Antingen vågar dom inte stå för den dom är eller vill dom bara inte att du ska veta vem dom är.
Jag stör mig grymt på folk som säger: Nu har jag ditt ip nummer.. haha jag hör av mig till dig!!
typ, om man har skrivit något elakt. Skriv ett inlägg om den kommentaren, och skriv: Hör av dig till mig inom x antal dagar. Ist för:
Jag har ditt ip,nummer. Jag vet vart du bor.. osv.
För vart kommer ni för långt med det?
_
Det är inte 100 procent säkert att de ip nummret visar vart dom egentligen är.För på mitt står det att jag är farsta, fast det är jag ju inte. Så.. Tänk va failat om ni fick tag på deras nummer och så ringer ni och klagar på en oskylldig människa?

Väx upp, ta livet ( kommentarerna ) med en nypa salt.



blir se lett på männischä.





Kasst klipp från när ja hoppa igår.
Vet att ja ger lite dåligt med eftergift första gången så att hon petar ner bommen med bakbenen.

Iaf, gick väl skapligt igår. Hon var väldig pigg för att hon hade ju fått vila dagen innan och vi hade inte hoppar på några dagar. Men annars tyckte ja hon skötte sig fint.
Testade i början av passet att rida med deltorna. Men det gick ju såklart inte, stark som bara den. Men ska testa nån annan dag igen för hon va lite väääl pigg å då blir hon lite starkare än vanligt.

kul att man får höra att man va oseriös köpare när man har haft en häst på prov och inte tyckte hon var värd priset eller stämde inte in på annonsen så att det inte klicka.

/Mikaela


...




Jag saknar min lilla gris :(

/Mikaela


erkänn

img_2077 (MMS)

Erkänn att det blev bra? ;)


Besök och bilåkning.

Diana börja blogga.....

Förut idag så va jeanette här och hälsade på ronna. Hon berättade lite mer om henne som jag inte visste om henne och så. Hon verka komma ihåg dom eftersom när dom skulle ut på prommenad med Ronna ville hon inte gå i närheten av deras bil. Hennes pappa hade berättat att ronna hade något emot just den bilen, och vägrade lastas om den satt på. Hehe. Men hon sa att hon verka må bra här och har de toppen. Vilket känns skönt att höra!


Sitter hos jolin nu. Kom vid 8 tiden ugnefär. Möttes av hon och hennes Kille. Sen drog vi upp te xär och träffade jonte, och sen gick vi ner till jolin och hade skoj där. Fast jolin och hennes kille va bara liite dryg och skulle facerapea mig men dä.. I morgon ska ja tydligen hoppa Benny. Men de vet jag inte om ja vågar (a) Ska be jolin ta kort om vi rider så kan ja slänga upp lite bilder här på bloggen! roligt va? ;)

kul å veta?



Idag fick wininna vila för ja orkade verkligen inte rida. Har jobbat hela dagen från 9-18 och det tar verkligen på krafterna kan ja lova.aja, blev som de blev idag.. Har ju iaf varit dit å skämt bort dom med lite godis å myst mä dom lite, de gillar dom ska ni veta! haha vilken häst gör inte de?

Imorn ska ja hoppa tror ja,om det inte blir för varmt förstås. Ska försöka göra en liten bana isfeftersom nu kan vi vara på järdet här hemma å rida igen för han har röjt där. Happyface!
Får väl inviga grinden som ja byggde igår å målade idag. haha grymt snygg blev den.
Imorn ska jag försöka betsla sophia igen också, ska testa med någon av tipsen ja fick. Ska försöka prova tömkörningsgjorden som kom i går också, hoppas den passar.


/Mikaela


f5!!!

Tryck f5 hela tiden. Seriöst kan inte sluta titta på våran fina header. TACK JOHANNA!

Slut.

Idag har Ronna fått sin vacinasions spruta, hon va lite rädd när hon stack in den men det gick ju fort så ja.. Bara om hon får äta gräs efteråt så dör hon nog inte ;) Haha.
Så får inte rida på 2 dagar nu. Men ja ska ut på lite prommenader och så.
_
Har ridit Chivaz oxå. En häst jag ska rida lite till hösten/vintern/våren. Han är en unghäst på 6 år? eller? eller om de va fem.. har ingen koll. Inte så utbildad men min vän Ellinor som äger han utbildar han för full. Så han är självklart mycket mycket bättre utbildad än sist jag red han. ( och det va i juni någon gång, så vilket bra jobb hon har gjort!)
Men hon bor inte här på heltid utan har hästen hos en tjej som är för lång och rida. Tycker inte jag är så lång på han även om han är C ponny. Han är korsning mellan Varmblod och shettis? eller va de va. Så ska försöka 'satsa' på att få han lyssna på skänkeln mer, utan att använda sporrar. Så ah de blir as bra dehär
_
Till helgen va de meningen att jag och ronna skulle till min vän. Men så blev de såklart inte. Så ja drar dit själv så får ronna vila i några dagar. Men Micka är så snäll och tar hand om henne dom dagarna iaf.
Gissar på att jag har en ponny och banta sen när ja kommer hem?....
fail bild ;)


vetrinäsbesikta sophia check


Beslutsångest om ja ska med till femta å kolla på folkrace eller om ja ska stanna hemma. Har sjukt go lust å bada nu när de är så fint väder, men eftersom alla andra till femta så skulle de innebära att ja får bada själv. Å hur kul är de liksom? haha

Nu är sophia vetrinärsbesiktad också. Gick egenom utom nåra problem, eller de va ju småsaker så som sår på bogen efter myggorna och en lite spricka i hoven på höger fram. Något böjprov kunde hon ju inte göra på henne eftersom hon inte kunde lyfta benen på henne. Men det viktigast var ju att hon kunde kolla så att hon stämmde in med åldern och så i passet eftersom hon är en import. Kollade så att hon hade chip gjorde hon också.



/Mikaela


F5

Tar mig emot och byta header.. då jag gillar denna skaarpt. Men får bli en tillfällig tills våran blir klar.
Alla välkommnar Diana och nimbus! :)

/ Skooogsmullarna.

välkommen.

Från och med nu kommer en till blogga hos oss. och de blev Diana med sin häst nimbus!

bilder

Idag så tog Micka kort när jag red, att ta sig till paddocken va ju en gåta kan man säga.

Hon skulle verkligen inte gå mer än några meter, sen vände och sig och stack iväg. Vände henne och hon vände ner i ett dike osvosv. Tillslut stack hon åt de motsatta hållet, då jävlar ska ni veta! Haha drev på henne och guud va förvånad hon vart. Hon trodde ju ja skulle sätta emot direkt. Men de gjorde jag såklart inte och ja det gick bra några meter efter linjen hon har satt.. Sen va de bara och börja om igen. Sen fick jag ett spö och då gick de bättre. Använde de inte så mycket utan peta på henne när de behövdes.. då vart hon lydig!
Fast de sluta ju att ja fick hoppa av och leda henne till paddocken. Men dock va hon fortfarande en bitch ifrån marken, försökte och slita sig och så. Men tur att hon har respekt ifrån marken iaf.
_
Sen eftersom vi har hållt på sådär i minst en halvtimme va hon ju uppvärmd. Eftersom hon har galopperat iväg mycket och travat och så. Så travade igång henne, sen efter några varv galopperade jag och ah.. efter uppvärmningen börja ja hoppa fram henne. Hoppade oxer och den slutade på en meter. Grymt nöjd!
Snyggt eller vad? haha film kommer snart. Men lova och inte klaga på min sits, vet redan mina brister.
/ Johanna

då - nu


         


         


   




I mina ögon är det stor skillnad på sophia redan nu än för 3 veckor sen.
Ni kanske inte kan se någon större skillad på henne av bara några bilder, men ni måste väl iaf se att hon är mycke renare?!

/Mikaela



en kortis


Gör ett kort inlägg innan ja ska dra iväg å rida.
Tänkte ta några skutt på en oxen idag, eller om det blir nått annat. Har svårt för att bestämma mig, får väl se vad det blir när ja väl sitter på ryggen. Måste komma ihåg saxen så att ja kan klippa wininnas man också, den börjar verkligen bli lför lång.
Jag rider själv idag eftersom ja ska ta kort på johanna å ronna sen ikväll.
Tänkte testa å betsla sophia igen då också, ska testa ha en massa sirap på så vi får väl som om de hjälper eller inte.

Inte blev det nån vetrinästbesiktning idag heller, för hon hade för mycke å göra idag.. Så hon kommer imorn ist :)


sur som bara den på camillo som står å biter henne

/Mikaela


Svar på kommentar

Johanna om framsteg: blev hon misshandlad av dom du köpte henne av ? :) Sv; nej, eller hon blev inte ett dugg hanterad där eftersom hon kommer från ett försäljlingsstall å antagligen har hon inte blivit verkt under hela tiden hon stod där heller (1 år) så hon ömma som bara den. Har aldrig sett längre å ovårdade hovar i hela mitt liv. Men iaf.. Hon är en tysk import så ja misstänker att det var där hon blev misshandlad :/


hjälp!!

Vi skulle behöva någon av er's hjälp.
Vi vill ha en till som bloggar med oss på heltid - som vi!
Självklart fixar vi om bloggen och så.
Men det är så jobbigt och hålla igång en blogg, med bara två personer. Visst det går ju men inte så lätt om man har hästarna i samma stall så blir det att man skriver om samma saker osv.
Så, vill någon av er blogga med oss. Skriv om er i en kommentar här neranför, skriv med epost så kan vi mejla/msna om det har blivit just du.
Du/ni ska rida/sköta om en häst några gånger i veckan så ni har något och uppdatera om.


visst ja..


Har en fråga till som har haft unghäst eller har..

Hur gjorde ni era hästar bettvana?
Har försökt sätta på sophia bett en gång men det gick inte, försökte lura med lite gräs å ja försökte kittla henne i mungipan så att hon gapa och johanna försökte trä in bettet. Men det gick inte, klart att ja inte förväntar mig att det ska gå på första försöket. Men hon backa å hade sig å ville inte ha bettet i munnen. Så ja undrar ja.. Kanske ja ska testa när ja har henne i boxen så att hon inte han backa undan, men det kanske inte heller är bra för då kanske hon känner sig träng å blir stressad å så?

/Mikaela


framsteg


Det känns verkligen att sophia har börjat vänja sig med att ha folk omkring sig som klappar en å håller på med en, för hon är inte alls lika rädd av sig längre. Eller jo smått rädd är hon ibland, men ja menar för att vara en häst ´som blivit misshandlad förut så tycker ja att hon är sjukt duktig och är villig att lära sig nya saker. I henne takt förstås. Men som jag, jag skulle nog aldrig kunna lita på nån av samma "art" som misshandlat mig. äsch, hoppas ni förstår.

Idag har vi ridit ut, inte bara jag och johanna.. Utan sophia var också med som handhäst! :D Första gången hon fick bli med på en uteritt. Han bara testat ha henne som handhäst en gång förut. Och jag kan fortfarande inte släppa hur duktig hon är. Hon går supersnällt bakom/brevid, förutom när johanna råkar komma förbi med corona, då blir det läskigt att gå sist så då stannar hon. Men annars går hon med utan några tvivel, typ som om hon alldrig skulle ha gjort nått annat. Blir bara så förvånad eftersom hon var ju knappt van att gå i grimmsakft över huvud taget när ja fick henne..
aja, imorn kommer veterinären också. Måste besikta sophia för att få försäkra henne. Får inte annars eftersom hon är en import. Jag gruvar mig riktigt mycke, eftersom ja vet att det är svårt att lyfta hovarna på henne.. Mycket dyrare är det att ha försäkring på henne också, bara för att hon är av den rasen..

Tråkigt inlägg, men så ärä när ja inte känner mig alls motiverad till att blogga.

/Mikaela


filmen.

Får jag något negatift om min sits ryker den.
har aldrig i mitt liv sett något fulare. Mår fruktanstvärt dåligt över denhär filmen, trodde ja kunde bättre..

/ Johanna

yepp

Har kommit hem ifrån en ridtur. Va meningen att vi skulle rida vid 11.. men vi red inte förns halv ett? haha och ändå har vi varit i hagen typ as länge.. Jag och micka är så bra på sånt.. och ta allt sagta när någon av oss har tid att passa. haha!

Gick iaf SUPER bra, även om vi bara skrittade och travade. Nu kanske ni undrar va vi gjorde? Ja de får Micka avslöja. Haha !

snartsnartsnart <3
/ Johanna

En tyst minut för norge.

Har inte orkat blogga på ett tag. Orkar knappt de nu heller.
Igår kom smset från min vän: Har du hört de som ahr hänt i norge? Någon har sprängt en bomb där.
Min första tanke va såklart. Nej krig.. fan jag är dödens.. typ så, har så sjukt stor respekt för krig ska ni veta.
Läste på facebook, frågade mamma, kollade på tv'n. Dendär bomben va ingenting mot som hände åp ön.
Jag läste i tidningen både igår och idag. Jag kan verkligen leva mig in i ungdomarnas tillfälle. Hur fan kan de hända n¨ågot sånthär?
Mår asilla och vill bara skrika och gråta.. för jag tycker det är så hemskt att EN människa kan göra sånthära.
Och hur länge får han sitta inne? Jo i 21 fucking år.. det är ju INGENTING. Han kan ju redan planera nästa mord, och nästa, och nästa.

Det som gör mig sjukt arg, är att jag fattar inte hur tdiningar kan vara så RESPEKTLÖSA och lägger ut bilder på döda människor och skadade. Hur kan man vara så respeklös? Tror dom inte att man mår dåligt själv eller?
Sänder alla mina tankar till alla anhöriga!

/ Johanna

Till salu




Pannband stl cob i fint skick. 40kr



Ännu ett pannband i stl cob fint skick. 70kr



Träns med rosa foder i stl cob. I begagnat skick, därför finns det lite lort på fodret + att det har ramlat av 3 stenar från pannbandet. 60kr
Går även att köpa separata delar om man så vill de för en billig peng.





Dressyrschabrak i fint skick, stl full. 100kr
(ej tvättat på bilden)



Allroundschabrak i fint skick använt 1 gång, stl full. 100kr
(ej tvättat på bilden)



Förbygel med martingal i fint skick, stl full. 100kr
(ej putsat på bilden)



Sadelöverdrag i fint skick, passade nätt och jämt min 17" allroundsadel. 10 kr



Schabrak i fint skick, stl shettis. 100kr
(ej tvättat på bilden)



Benskydd från catago i fint skick, stl cob. 60 kr



Dressyrgjord som jag har använt på min shettis i fint skick, det enda är att det har gått sönder en grej som ni ser på vänstra bilden. 70cm.  50kr

Om ni är intresserad kan ni kommentera här eller maila: [email protected]

/Mikaela


Lite bilder från idag
















/Mikaela


edhdfghh

oooh my lord.. Seriöst har aldrig varit såhär trött i hela mitt liv.
Hela veckan har jag somnat vid 4-6 och vaknat 13-14.. fyfan. Är som en zombie. Inte nog med det har jag cyklat flera långa (host ) sträckor varje dag sen förra vecka, och har ridit oxå. Så jag är så jäävla trött så jag går under.
Vill ni veta vad jag har gjort idag?!  hehe ja de är klart ni vill veta.
Micka hade nämligen köpt ett bettlöst träns till Sophia, men jag fick testa de på ronna. Och hon lyssade minnst lika bra med det som ett vanligt träns-bett, hon sökte sig ner direkt jag började arbeta med henne, vilket hon inte har gjort så direkt förut. Så de ska jag köpa banemej!
Kan tilllägga att ronnas förrförra ägare kommer antagligen och hälsar på till veckan!



gamla bilder på W


Bara för att jag blev väck 20 över 6 för att kaninerna hade smitit -.-
STANNA I BUREN era små kräk! höhö
-

Tänkte visa lite gamla bilder på wininna sen 3-4 år tillbaka.










haha fy va gamla bilder!
Kan kanske visa fler nån annan gång. Tog bilderna från min förra blogg så jag har inte fler på denna dator, fast på en annan har ja.

/Mikaela


dagen..


Wininna

Kändes faktiskt lite konstigt att rida idag, eftersom ja inte ridigt på en vecka. haha vet inte vrf, för de har det ju liksom aldrig gjort förut. aja..
Tog några småskutt på wininna idag. Gick väl sådär.. hon var verklig asstark, riktigt så stark har jag nog aldrig varit med om att hon varit. Men ja längtar verkligen tills jonas har klippt gräset nere på järde så att vi kan sätta upp en stor paddock. För det börjar bli lite jobbigt att bara hoppa på ett så litet utrymme. Vill kunna hoppa på fler hinder än 2. usch!

Sophia

Borstade och pysslade om henne lite först. Testade sen att lägga på schabrak och sadel. Bara schabraket gick ju bra, lite rädd var hon ju för det i början. Men de gick bra tillslut när hon fått lukta lite på de. Sadeln gick väl sämmre. Fick väl på den tillslut, men när johanna gick lite med henne när den låg på så gled den ju såklart av eftersom ja testa jämt med wininnas sadel. Och den är ju helt felanpassade på henne och när den gled av blev hon livrädd och kasta sig bakåt å sprang iväg. Fick väl tag på henne längst bort i hagen igen. Så jag avslutade med att klia henne en massa som hon älskar och så f
lyttade jag henne lite för tryck och så. Hon lyssnar verkligen super på när man leder henne och helt plötsligt vänder jag mig om och då tvärstannade hon, vilket wininna är lite trög på.. Stod å tuggade och njöt så ja tror hon lärde sig endel :)

/Mikaela


Äntligen!

img_0971 (MMS)

Idag kom äntligen stigbyglarna ja köpte för typ 2 veckor sen :D


dhdfhdv fg

Roligt har jag haft det dom här dagarna med min vän sara!
_
Iaf, idag så red jag med Micka, vilket va roligt som vanligt.
Ronna är som en utbytt häst? Hon testar mig, men låter henne ändå övervinnas? haha.. har aldrig varit med om förut men ;) skämt åtsido!
Men hon ville sticka i vänstervarvet, så när hon gjorde de skänkla ja på henne så hon fick springa. Hon ville ju springa! Hon vart så himla glad så hon bockade heeela långsidan.. sötis.
Hoppade lite 40 cm hinder, tränade mest på tempot och vägen före och efter hindret. Gick kanoners!
hon är allt fin, ponnyn min.

förbannade förkylning!


Blev ingen ridning idag för ja mår verklige piss. Förkyld som aldrig förr! Ont i huvudet, ont i halsen å antagligen feber. hah fatta ingenting när ja tog tempen förut å den visa på 99,8. Men såklart var det ju farenhight! Men ja visste inte hur man ändra till celcius så de fick va.
Men imorn ska ja rida även om ja så är dödssjuk! naj, kanske inte.. men ja ska rida imorn! Måste muskla upp wininna igen. Hon har verkligen tappat en massa massa muskler. Har ingen annan än mig själv å skylla på, så ja måste verkligen skärpa mig! Fy mikaela!

Idag är det min födelsedag också. Kommer kännas som en helt vanlig dag, som det har gjort dom senaste åren.. Lite tråkigt, men så är det att växa upp antar jag. haha
Inte kommer ja få nån tårta idag heller. För mamsen och papsen jobbar hela dagen, så ingen kan ta sig iväg till torsby och hämta min smörgåstårta som ja har beställt. Inte får ja nån present av dom heller.. haha eller ja vill snarare inte ha nån present av dom eftersom ja har fått sophia, bättre present än en häst kan man välknappast få?!
De enda ja önskar mig iår är faktiskt pengar. Så att ja har tills ja ska till stockholm. De e faktiskt asbra att få pengar så att man kan köpa saker själv som man vill ha. Vet inte vad jag vill ha sagt med det.. Men aja, med det säger ja väl gonatt!


hoppas att allt ordnade sig

/Mikaela


saknade pållar!


Äntligen är jag hemma!
Fy vilken lång resa det blev igår.. Pappas bil pajade utanför motala, så då var det bara att ringa på bärgare. usch vilket krångel, eftersom pappa är snickare så hade han ju alla verktyg i bilen och dom va han ju såklart tvungen att ha med sig hem. Så innan bärgningsbilen kom var det bara att flytta alla verktygen till folkracebilen, inte var det våran bil heller men.. Så Vi stod väl på parkeringen där i 2 timmar kanske innan dom kunde bärga den in till motala och kolla va de var för fel. Motorn knackade som bara den, men dom kunde inte finna felet så dom sa att det skulle gå att åka hem med den iaf, men han tog sig bara till tågstationen i motala. Så där fick han stå och vi åkte hem. Stackar papsen som var dit och hämta den inatt, han kom inte hem för än för 2 timmar sen.

Jävla pissväder är det här i björby iaf! Jag som vill rida idag, fast ja har världen jävla förkylning. Men men, ska nog rida sen ändå. Får väl hoppas att det slutar regna! Har iaf varit och tittat till dom en sväng men ska nog åka bort nu igen för frida vill hälsa på dom.



sötisar♥
1 vecka hinner man sakna dom en massa på =)

/Mikaela


SMS-inlägg

img_8229 (MMS)


SMS-inlägg

img_3883 (MMS)


Gött trä?

img_1948 (MMS)

Gött å äta trä? Ja tydligen.. Bild från när vi red ut i lördas. Fler fick inta plats tydligen? /Mikaela


regn -.-.-.-.-.-

Förlåt för jag inte har uppdaterat på längre, men min kompis ifrån Jönköping kom igår så har inte haft tid och blogga.

Igår när jag och Emelie va ute och red så red vi upp för en backe, och där kom det en bil, när han såg att hästarna vart rädda ( eller ja skvatt) så flina han bara och körde fort förbi. Wininna vart så rädd så hon la(!!!) sig ner på knä och ronna stack nästan iväg med Emelie.
Tur att jag vet vilka det är då.

Det regnar jätte mycket här idag :o så vet inte om hästarna ska få vila eller ej. det blååååser oxå jätte myceketDet är ju sommar och då ska dom ju få ha sommarlov (a) haha. Få se senare. Ska iaf åka dit ikväll med mera vatten och titta till dom och så. :)

usch vintern kan ta sig i rööva
/ Johanna

Sms bloggar

Sitter just ni i vimmerby och kollar på folkrace. Men äntligen har ja fixat så att ja kan sms- blogga lite, haha ja jag är seg. Åkte hit i söndas och ja har inte fixat de för ens nu.. I onsdas tror ja de va så strunta ja å ann i å kolla på folkrace för varken Daniel eller julle skulle köra då. Så vi drog ner till Jönköping å shoppa lite ist. Blev mest kläder till mig själv och inte bara hästsaker som det brukar bli. Fick bli myggmedel, bettlöst träns till Sophia och 3pack ridstrumpor från kingsland att ha under stövlarna, så går det när man köper en massa kläder ist.. Brukar ju alltid annars när vi typ är till Karlsta att gå in på hööks innan vi åker till stan eller bergvik, så ja köper ju såklart oftast upp pengarna på hööks. Igår tror ja de va så fann vi en ridbutik i vimmerby också så ja var ju såklart tvungen dit å kolla också. Hippoteket tror ja de hette.. Men köpte bara fox glansspray för hade inte så mycke pengar med mig å de va bara märkessaker där. Fast va påväg å köpa ett brunt schabrak som man på sidan kunde sätta fast hästens namn eller va man nu vill ha, dom "pärlorna" eller va man nu ska säga fick man köpa vid sidan av, men ja hade inte lust att lägga 600-700 hundra på de. Skulle ha köpt John whitaker schabraket med engelska flaggan på ist men de va alldeles för tjockt för min del. När ja ändå håller på så kan ja ju berätta hur de gick för Daniel när han körde i tisdas ;) först heatet fick han inte köra för där dömdes han för däckrensning vid tjuvstarten. Jämnt bara lite surt. Men andra och tredje heatet vann han så han gick vidare till på lörda och får va med å köra om final. Och julle som Daniel delar bil med har inte kört än, eftersom han är veteran och dom ska kära idag. Så om En halvtimme? kanske.. så ska han köra :d Haha fy fan va långt de blev /mikaela


Bandidos

Bandidos


hejdå!

Hejdå nu åker jag tll torsby!

Nikki Albinsson gästbloggare nr 3

Hejsan!!


 

Jag heter Nikki Albinsson och gästbloggar på världens bästa blogg!
Okej man kan säga att jag är häst galning men kan berätta lite om det!

 

Jag hade en sköt häst som hette Canadian Gold som kalldes för Candy och hon va 13 år och skulle fylla 14 år och är ett engelsk fulldblod helt underbar!<3

Jag bara ÄLSKADE henne och jag började sköta henne för 2 år sen och och tills nu..

Jag jobbade på ponny akuyten 3 ( jag lagade maten åt dom ) och såsta dagen fick jag veta att hon hade dött av en fruktansvärd kolik och dog på midsommarafton och jag tog det jätte svårt och hade problem att gå upp ur sängen men sen så hade jag mina vänner som tröstade mig och fick mig att stå upp igen!

Och jag dårå har kvar ALLA mina minnen av min käraste! Och innan jag skötte om Candy s¨å hjäölpte jag hästar som hade problem t.ex som dom på PA 1-3 men oxå såna som hade blivit vanvårdade och så hjälpte jag dom och allt, jag har även ridit ung hästar som andra ryttare som inte har kunnat ridit inb eller kunnat hantera dom.

Info om mig då!

Jag heter då Nikki Albinsson och är född 96 och bor i Köping ( en annan del av köping fast andra delen lixsom ) jag håller på med NH och trick tränar och mitt intresse är då såklart fälttävlan och hoppning ;) Och jag hjälper andra hästar såklart oxå!

Och ni MÅSTE bara älska den här bloggen asså!!

Ja jag vet inte jag jag ska skriva mera me´n här kommer det lite bilder på hästar som jag har hjälpt!

Här är Charlié och han är 2 pår och äer en nordsvensk blandras :) han bor iskåne och han är världens goaste men han har problem att lita på folk och är nästan rädd för allt men ändå så är han tuff på något vis, men visst e han inte söt? :D<3


Och det här The Blue Freedom och kallas för Freedom såklart! Han är 4 år och har skött om honom sen han föddes för hans mamma dog 2 dar efter fölningen :(

Men han är världens finaste och kan hoppa jätte högt fast han e en Nordsvensk och är lite tjock xD Men jag älskar honom ändå!


Det här är Canaidan Gold xx " Candy " här kommer 2-3 bilder på henne!



Och här kommer det bilder på Charlié, Freedom, Candy och PA 3 :)



Tack Nikki! :)

Utkast: Juli 13, 2011

Godmorgon igen.
Vakna kvart över sju ( lagom drygt) så ska försöka få tag på Emelie så hon kan ta bussen hit och rida med mig.. Fast bara om hon kan såklart.
Ska på bio ikväll så uppdateringen blir inte på topp.

__

De där skulle ja ha skrivit i morse.. OM inte mitt älskade (</3 ) internet ville funka.
Har iaf varit och kollat till hästarna så dom har vatten. Och de har dom, så dom klarar sig nog ikväll. Men ska be pappa åka bort och kolla när han slutar jobber, ifall att :)

suris<3


Godnatt!


riida

Inge flyt idag kan jag ju säga. De börjar med att jag hänger wininnas sadel vid grinden ( hon har sadel skydd på sadeln) Och så kommer wininna och kliar sin bog där på. Såklart så satt de flugor/myggor på henne just när hon klia sig så det vart typ blod på skyddet, inte så mycket men ändå. Hann inte hindra henne heller. Fast det går och ta bort med vatten så ska göra det i morgon hade jag tänkt.
Sen när jag ska sadla henne så har jag glömt sadelgjorden. Då åkte vi till stallet och fick byta. Fast tog sadeln och tränset till Ronna ist för jag vill erida wininna barbacka. Tycker jag jobbar såå mycket bättre utan sadel.

_
Red ronna med Rosie och Svarten idag igen. Vi red på 'banan' idag oxå. Gick bättre än igår, även om jag inte red så länge. Tyckte det räckte när det gick som bäst.
Ställde hon utåt och inåt, serpentiner och volter och snetigenom. Gick jätte bra. Övade på och byta galopp i snett i genom, ökade i traven. Stanna-backa-framåt i serpentinerna. Stor - liten volt.
Men.. ronna skvatt för något, och Svarten med sammtidigt. Vilket gör att båda blir rädda för något och typ skuttar iväg, innan jag hinner blinka står (!!!) jag nere på marken och undrar vafan de va som hände, haha! Rosie höll på och ramla av hon med.. hon hamna på halsen sa hon, jätte nära öronen.
Knäppis hästar vi har.

Sen red jag wininna, gud vilket häst säger jag bara. Hon är så himla rolig och rida, har ALDRIG gått så här bra när jag har ridit henne. Riktigt nöjd med henne, tog bara en raksträcka galopp och upptäckte att vi inte skulle galoppera något idag. Tränade på skänkelvikningar, volter och lite tempo växlingar.
Ett år gammal bild<3
/ johanna

5 saker ni kanske inte visste om mig? ( ja nu vet ni iaf )

1. Jag kan inte trycka på en länk jag aldrig sett förut.
Är så himla rädd att det ska komma upp en scream och skrika.. har råkat ut för det förut. Sist så sprang jag ut ur huset och bara skaka.. hehe

2. Det tar mins 10-30 min för mig och skriva ett kort inlägg.
Bara för jag håller på och skriver på msn, trycker bort fliken och glömmer bort den.. skriver lite.. glömmer bort, ser att klockan är mycket, stänger av datorn. Så typ är de, därför ni inte får så många inlägg ifrån mig på den sista tiden.. hehe!

3. Jag kan seriöst inte sova hemma utan att ha tv,n på.
Har sett paranormal acktivity filmerna, jag mår kasst efter det.. haha måste ha lampan på ibland( eller ja för ett låångt tag sen va de iaf ), tönt jag är men så är de. Jag har blivit förstöörd. Men nu kan jag däremot sova med tv på iaf. När jag är med kompisar så går det bättre, kan sova med lampan släckt , tv av och slappna av.. de kan jag inte ananrs.

4. Jag sitter och lyssnar sönder på låtar.
Om jag hittar en jätte bra låt så bara måste jag lyssna på den hela tiden tills jag inte tål den. Kan ta upp till flera år innan jag lyssnar på den igen.

5. Jag blir lätt sur för ingenting.
Är så himla lättstött, typ om mina kompisar skämtar om typ något elakt blir ja aas sur och kan vara de aslänge.
Jag kan bli irriterad på en person som söker uppmärksamhet hela tiden. Tillslut blir jag sur för allt den personen gör..

Vill ni ha mera sånna hära?:D
/ Johanna

God eftermiddag.

Tycker ni bara får godmorgon inlägg.. men nu får ni god eftermidag inlägg!
Vaknade upp vid halv 1.  Och då somnade jag vid 4 med Ellinor, vi låg och prata om typ allting.. Mat va de sista vi prata om, haha!
Asså det är värsta stormen ute, det blåser så det låter, det regnar och sen så kommer de åska.. Pratade med Rosie förut och vi skulle se längre fram om vi skulle rida eller inte, men i så fall ska jag rida på Wininna så får Ronna vila idag, så ska jag försöka fixa någon som rider Wininna eller Ronna i morgon. ( ska försöka tvinga med Kattis )
Jag vill så gäärna börja tävla, i dressyr! :D


/ Johanna

Uffemylittleboy.blogg.se Gästbloggare nr 2

Hej allihopa! :) 
_
Jag heter Stina Hedström och jag ska gästblogga på skooogsmullarna ! Jag är 13 år (14 iår) och har två ponnies, en shettis valack på 15 år som heter uffe emm och en lippizaner valack på 19 år som heter Pluto amigo. 
Mitt största intresse är ju såklart ridningen och hästar, och det jag håller på med är ju dressyr,hoppning,NH och trickträning :) 
_
Uffes trick:
vart sitter svansen
puss
buga
_
Amigos trick:
vart sitter svansen
påbörjan till puss
_
jag kan lära er hur man lär hästen ''vart sitter svansen'' :) (det funkade för mig , inte säkert att det funkar för er, så skyll inte på mig)
_
steg 1: Du måste ha godis i fickan, eftersom det hjälper , så hästen fattar att han/hon får godis om den gör så. (kanske bara i början, sen kan dom ju det utan godis) 
steg 2: Se till att hästen inte gör något annat som t.ex äter gräs, för det förstör koncentrationen!
steg 3: Ställ dig lite bakom bogen, och peta lite på magen. Visa hästen att du har godis i handen och se till att han/hon följer godisen bakåt, och säg ''vart sitter svansen?'' när huvudet är vid din hand,och ge sen hästen godisen. 
_
Kom ihåg! att du måste träna båda sidorna, och gärna nån gång per dag, för annars glömmer dom lätt. 
_
det var allt för mig :) Men ni får lite bilder också! :)

_

Jag finns på http://uffemylittleboy.blogg.se om ni vill läsa mer om mig och mina hästar !
Tack Stina.

HAHA får aldrig nog av sånna hära videosar.

HAHAHA
Jag och Ellinor satt och kollade på massor av bilder på min data, helt plösligt så ser jag en film där en tokig ryttare vill komma över ett hiner.. fast det har inte hästen någon tanke om!
/ Johanna

..

Tycker jag är rätt awesome som lyckas hålla statisitken uppe!
Tänkte skriva om vad jag tycker om att 'gamla' hästar ställs av och förmodligen blir prommenadhästar.
__
Bara för att en häst är 20 år, betyder det inte man kan tävla den då och då. 
Man kan självklart rida den, som vanligt. Bara för den når en viss ålder så betyder det ju inte att den inte kan ridas lika hårt? Precis som när man är 30 år så kan man inte cykla för man är för gammal för de?
En del kan ju bli 'unga på nytt'
När en häst uppgår en viss ålder. Tex 20 då.
Så burkar folk låta dom bara gå prommenader? Vad är det för liv om hästen vid 19 år åldern har gått normala hopp/dressyr/fälltävlans osv pass?
Skulle va förståligt om hästen vid 26 års ålder ställs av och blir prommenad/sällskaps häst, men inte vid 20?!
Något jag aldrig kommer förstå, om hästen TRIVS att bli tränad så, då ska dom väl fortsätta tills dom känner att hästarna inte orkar riktigt och ta lugna pass.
Vissa hästar tycker om att ta de lungnare vid den åldern till och med när dom är 15.. ja åldern spelar ingen roll egentligen.
_
Något jag aldrig kommer förstå :(
/ Johanna

Gästbloggning

Jag fick förfrågan av Johanna om jag ville gästblogga och tänkte ge det ett försök.
Jag heter Amanda och är 16 år, jag tänkte berätta lite om min ridhistoria och vad jag håller på med nu för tiden.

Den första hästen som gjorde ett väldigt stort intryck i mitt liv var Gameboy, ett stort gotlands russ på 136 cm.
Han stod som en ridskole häst och jag började rida honom ganska mycket och vi började tävla dressyr.
Sedan hyrde jag honom några sommrar och vi blev ett riktigt Team, han lärde mig att kämpa och att verkligen rida.


Dom första åren hoppade vi mest, tillslut insåg vi att dressyr var våran starka sida.






Lånade honom till en hoppträning 2010, inte ridit honom på ett år och är alldeles för lång men det känndes i mitt hjärta ska jag säga.
Efter många fina år tillsammans så var det bara att inse att jag började bli för lång för honom, det var vid det laget vi började prata om Egen häst. Jag slutade rida Gameboy 2009 och började leta egen häst.

Jag åkte och provred några hästar men fastnade för häst nr 3, ett svart D-ponny sto med ett öga. Så det var ponnyn jag köpte och jag är säker på att ni känner henne vid det här laget. Självklart var det Corona jag köpte.
Ibörjan trodde jag att det aldrig skulle funka. Jag skrek, grät för det mesta. Men efter några månader var det som om något slog runt i hennes huvud och vi blev världens bästa vänner. Allting ramlade på plats.


Hon är ingen lätt ponny, det gäller att göra allt på hennes vilkor. När man väl gör det, flyger man över 130 hinder utan tvekan. Hon har verkligen det där lilla speciella.







Vi tävlade Hoppning upp till LB och en gång dressyr (LB). Sedan började jag 9an och tiden räckte inte till då jag brann för ett annat intresse också, Hundar. Därför gjorde jag det ända som känndes rätt, Jag sålde Corona till Johanna. Efter det slutade jag rida och nu tävlar jag med mina hundar och tycker i efterhand att jag gjorde ett bra beslut då hundarna är mitt största intresse.


Detta var en liten kort version om min tid med hästar. Om ni vill läsa mer om mig och min hundträning kan ni gå in på min blogg Teamvovve.blogg.se
/ Amanda Wikstrand

:)

hihi, om någon vecka kommer ni få såå mycket bättre bilder ifrån min sida. För ska nog antagligen köpa en Canon eos 400D. Överlycklig eller vad? Men då kommer jag inte ha råd till den säkerhetsvästen jag vill ha.. och säkerheten är bäst, men ska köpa en annan tror ja så ah. Det löser sig :D
Hhohoho va ska ja skriiva om?
/ Johanna

glader

Nu vart jag sjuukt glad. Jag och Ronna vann veckans ekipage hoos Elevating!
http://elevating.blogg.se/2011/july/veckans-ekipage.html?_tmp=54b04f3ace110c3e31a2f7cea46f33e103028cfc

Är överlycklig. Är ju jätteroligt sånthär!

Tycker ni jag ska ha något sådant denna vecka? Fast 'dagens' vad isf ska de vara? :D

/Johanna

Regn.

Idag red vi somsagt på dendära 'paddocken'
Ronna lyssnade bra faktiskt. Fast hon ville bara springa på heela tiden, och när jag skulle ta tillbaka henne så sakta hon av till skritt. Så de tog 5 hela varv innan jag fick någorlunda trav, därefter fick jag henne i en lung arbetstrav!
Gjorde massor av serpentiner, volter skänkelvikningar, öppna.
Hon lyssnade riktigt bra, bara att i skänkelvikningar fuskar hon med mig men.
Serpentinerna så stannade jag henne i mitten av varje serpentin, för hon skulle lyssna bra för skänkeln. Sen så ställde jag henne överdrivet i varje serpentin så hon skulle mjukna upp.
_
Sammanfattning då: Träningsvärk i rumpan och benen.

Wininna fick vila för de börja spö regna, men nu skiner solen.. så kanske åker dit senare och longerar henne :)
i morgon måste jag få med mig någon som kan rida ronna/wininna.


/ Johanna

Godmorgon.

Godmoorgon !
Sitter och äter frukost.. hela dagen lång. ( hehe va bara tvungen)
Nej men ska iväg och rida om 50 min. Ska rida med Rosie, på ridbanan! Eller.. ingen ridbana men det är någon stanns vid hennes mormor som dom ahr plogat upp så det är som en paddock typ.
Wininna ska longeras.
Hahaha, min första bild på wininnna xD

/ Johanna

teambp.blogg.se, gäsbloggare nr 1

Jag heter Natalie, född 95 och kommer ifrån Brålanda (Dalsland hehe.)
Har två stycken hästar, en C-ponny och en liten storhäst som jag tävlar dressyr/hoppning med.
Min C-ponny är en new forest född 01/02 (dont remember.) sto. Hon är efter hopphingsten Miclas Activ. Hon är världens goaste, men har en stor egen vilja. & i dressyren har vi tävlat upp till LC;1 ( vi är nya i dressyrsporten )
Min storhäst är ett arabiskt fullblod född 03 , valack. En jätte go kille, med hjärtat på rätt ställe, han är pigg och väldigt het. Honom har jag tävlat upp till 80 cm bara, för vi har nyss kommit igång.
Vill ni läsa mer om mina hästar eller om mig finns jag på teambp.blogg.se
Tack Natalie :)

Gästbloggning.

Okejokej. Jag behöver några gästbloggare här underveckan, så inte ni läsare blir trötta på vad jag skriver ;) Såå mejla en  text, gärna med bild och filmer till : [email protected] om ni vill gästblogga :) / Johanna

Ronna och Wininna

Gjorde ett inlägg förut, som inte publicerades?
Red ut med Ronna och Rosie och hennes häst Svarten. Gick jätte bra tyckte jag. Vi red en slinga där man kan hoppa ett par stockar i en uppförsbacke. Hur nice som helst! Är jätte roligt och rida med Rosie för man kan typ aldrig vara tyst, utan man pratar hela tiden om allt möjligt.
_
Sen red jag Wininna.. jobbig dag för oss båda kan jag ju säga. Jag red med tygeln i den stora ringen. Skulle aldrig ha galopperat för hon blev så stark och stack iväg. Så fick ändra till dom små igen.. fast det gick ju inte så bra de heller i galoppen. Men ja gav mig inte så det blev bättre till slut. Så tog några skutt på ett 50 cm hinder som avslutning och travade av henne i luung trav. Guud vad hon överdrev med lungn för hon tog pytte steg. Hihi sötis.
söt

/ johanna

God morgon.

God morgon.

Har vaknat typ för en timme sen, och sitter här och äter godis ;) Onyttigt va de ja..
Iaf, ska rida med Rosie sen, blir först ronna sen tar jag winnna och ska köra lite dressyr, barbacka..
Nu behöver jag eran hjälp. Vad ska jag skriva om nu när inte Micka kan blogga? Kommentera och jag kommer skriva om de !
Camillo gubben<3

/ Johanna



grätt

Hej, idag red vi ut. Va såå härligt, inte varmt , inte för kallt utan helt lagom väder och rida i.
Hon lyssnade jätte bra och tycker ju inte hon alls har dålig kondis som jag trodde. Hon är typ i tropptrimm ;)
haha okej nej det är hon inte. Men jättebra kondis har hon, bäst att jag får börja få bort lite fett ifrån magen hennes innan hösten (a) Aja lite mer sommarlov kan hon väll få.
Lite grätt att inte hovslagaren kom idaaag som jag hade hoppats på.. så sur för det. Eller, sur och sur men grätt.
Ronna behööövs skos typ nu..
åsneronna..

/ Johanna

glad som aldrig förr..


ååå va ja är glad!
Ringde en tjej förut till majsan när jag och johanna red. Hon berätta att hon hade köpt camillo!
Ni anar inte vilken lättnad.. Trodde att han skulle blir kvar i handelsstallet en längre tid, men så blev det ju inte!
Går inte att beskriva med ord va lycklig ja blev när ja fick prata med henne och berätta lite om honom och hon berätta om henne och där han ska stå osv.. De bästa av allt är att hon bor i orsa, inte speciellt långt härifrån. Ska definitift åka å hälsa på honom mer än en gång!


min fina kille♥
okej, kanske inte min men..

/Mikaela


fail

Ni aaanar inte hur jobbigt det är och klippa vår gräsmatta. Är helt slut om jag får vara ärlig.
Inte nog med det. Ska åka cykel till Macken och träffa Majsan och sen åka hem och byta om och sen till stallet..
Krångligt va? Jaa typ..
måste bara visa hur failade jag och ronna kan va ibland ;)

/Johanna

vimsigt inlägg..


gaahh! ja blir så sur på mig själv att ja inte har orkat jämt bara slänga in åtminstone ett kort inlägg på flera dagar? aja, ska försöka bättra mig. har ja sagt tusen gånger.. Fast just denna vecka kan ja ju inte lova nått för ja ska ju till vimmerby på semester, haha kolla på folkrace en hel vecka.
Nån dag ska vi iaf shoppa, så ja ska försöka finna nån ridsportbutik om det nu finns.. Tycker ja de borde göra, eller hoppas ja.
Då ska ja iaf köpa ett träns till sophia, troligtvis ett hackmore och en tömköringsgjord. Om ja inte ska köpa min kusins sele ist förstås..
Men ja undrar om det ens kommer gå att sätta på sophia ett träns? Hon är superrädd om huvudet bara när man ska sätta på en grimma, måste knäppa upp remmen bakom nacken och sedan trä över. Så frågan är om ja ska köra på bara bettlöst, alltså hackmore. Eller ja.. först och främst ska jag ju vänja henne vid att man håller på med huvudet och kunna sätta på grimman normalt. aja, detta blir nog bra detta också!

Rosie prata på att hon skulle bli med mig ut och gå med svarten och sophia idag, hoppas de så att ja kan prata lite med henne om sophia och så.. Hon har ju trots allt ridit in svarten själv, så ja vill höra lite tips från en som mgjort det innan :)


Kan ju inte direkt påstå att hon har gjort ett dåligt jobb med svarten. Otroligt duktig är hon!


haha, förlåt för dåligt och vimsigt inlägg!

/Mikaela


förlåt..

Förlåååååt massor för jag inte har bloggat. Har haft en liten paus.
Har fått en supersnygg design oxå. Tackar Johanna!
Det har gått superbra med ronna dom senaste dagarna, är så glad för det.
Igår var min vän Maria här och red Ronna lite och så hade hon lektion för mig. Super tyckte jag för nu vet jag exakt hur jag ska göra för att arbeta henne ner i form/gå på tygel, utan att ta nästan hela ridpasset för hon ska gå ner i
form/gå på tygeln lite bara. Super på det!
Sen till veckan har jag hästarna för mig själv, så undrar vad jag ska hitta på då?
Med Wininna hade jag tänkt och testa ett annat bett ( om det är ok för dig micka?)
och rida lite med snodden så hom blir mjuuk i munnen.

Med ronna ska jag nog rida ut mycket, eller rida dressyr/hoppa lite.

Sofia ska jag borsta och leda i repgrimma, träna lite ledarövningar och så.
Kommer nog inte gå ut och gå med henne men går lite i hagen, så det blir så bra så!
Är det någon som vill rida med mig mellan Måndag-lördag? Bara och smsa/kommentera här.
jag och min väns supersnygga pålle.
Älskar helt seriöst denna. Otroligt rolig och rida! :D
/ Johanna

håll utkik


Imorn när jag städar i stallet tänkte ja ta kort på camillos gamla utrustning och lägga ut. Så håll utkik imorn om ni är intresserad av lite shettisutrustning.

Detta är lite av sakerna.





men ja ska ju såklart ta kort på mina egna så att man ser i vilket skick det är osv..

/Mikaela


vill ni veta mer?:D / johanna

Hej!
Jag kollade spontant in på din bdb när någon i min vänlista kommenterat en av dina bilder. Klickade runt lite och blev nyfiken.
Hästen du har heter Corona eller hur? och har ett öga?
Var kommer hon ifrån? Vet du om hon stått utanför näsviken?
Jag hade nämligen en kompis när jag var yngre som hade sin häst i sin grannes stall. Grannens dotter hade en ponny som hete Corona en import. Otroligt lik din häst, vet att hon senare såldes och fick ett öga bortopererat av någon anledning. Kanske bara är tillfälligheter eller är det möjligt att det är samma ponny?
//Mvh Moa

bild !

Tog lite bilder när jag red ronna idag.. Eller Micka och Kattis iaf.
orkar inte skriva om ridpasset då jag är sjuukt trött. Men de gick bra.

/ johanna


Where shall i start?


Kan inte fatta att klocka redan är åtta?! Usch va tiden har gått fort idag.. Somna typ halv 6 idag och vakna 11. Så ja är jämt lite trött kan ja lova!

Blev inte så värst mycke ridning idag för det var asvarmt och wininna va jätteslö då, vilket ja såklart kan förstå. Kanske blev 30 min? max. När vi kom tillbaks till hagen tänkte ja att vi kunde rida till älven eller ja skulle gå med sophia men ändå. Men de kände ja att det gick inte alls, så vi fick vända. Hon var typ superspänd och hade lite smått panik hela tiden. Inte alls van att gå i grimmskaft för hon var jättesvår att stanna. Bara å lägga ner en massa tid och träna, träna, träna.. 

Jag är verkligen jätterädd att det inte ska gå att verka hovarna henne på onsda! För igår när ja höll på med henne så testa ja att lyfta hovarna på henne för att se hur hon gör när hon inte vill att man ska lyfta dom.
Och lyfta dom ville hon verkligen inte. Hon gick runt runt och ville inte stå stilla.

/Mikaela


yej

Idag satte jag igång henne lite efter några dagars vila. Travade bara för att känna på henne. Hon är så mycket bättre nu. Hon lyssnar mer på skänklarna behöver inte alls driva lika mycket, har lärt mig henne.

Föressten försöker hon inte bestämma alls lika mycket över mig längre. Behöver bara säga till henne att hon inte bestämmer så accepterar hon de. Men bara för jag skrev såhär nu så kommer jag säkert beklaga mig över hur hon bestämmer över mig i morgon. Haha! :D

<3


SVAR TILL ANONYM!

svarade här för du hade ingen epost adress eller ngt jag kan skriva till :)
Postat av:

Inget öga?.. ;s

2011-07-02 @ 17:05:00
Nej hon har inget öga.  Fel med det? :)
Det är bortoppererat sen 2004.
/johanna

film.

Många har undrat om ja inte kan lägga ut filmen där Camillo jagar mig osv.. visst kan jag väl det.
Men ! Kanske inte är så bra tillfälle just nu så lägger in den någon annan dag :)
/ johanna

saknar camillo redan♥


Aldrig mer att jag ska sälja en häst. Det var fruktansvärt jobbigt att lämna camillo. Kan inte fatta att han inte är min längre! Men jag hoppas att han kommer till ett bra ställe där han blir mycket hanterad. Vi ska ju hålla kontakten så att jag får reda på vart han hamnar. Förhoppningsvis kommer han användas till trav eller körning och ridning över huvud taget!

Aja, nu är sophia här iaf. Riktig skönhet är hon. Men usch vilka fula hovar hon har! Hon kan inte ha blivit värkad på ett bra tag. Eftersom hon ska tydligen va svår och lyfta hovarna på så kan ja förstå det. Men när dom blir så långa är det ju ett måste! Hovslagaren ska komma på onsda iaf, tur det.
Hon ska tydligen vara lite svår att fånga i hagen också. Men när vi var dit och fota förut så kom hon fram och hälsa utan några problem, fick lite smått panik när jag höll fast i grimman, men men.. Detta ska väl gå och träna bort det också? Hon är ju somsagt en unghäst. Arbete har jag skaffat mig iaf!

Sophia











/Mikaela


home.

Är hemma nu. Har varit både påväg och hem ifrån Mora hela förmiddagen.
Vad vi gjorde där får Mikaela berätta, eftersom det angår henne mest.
Otroligt jobbig hemresa va de men ja.
.
Ronna har fått vila i nu.. typ snart en vecka? Bara för de har varit så satans varmt. Då är de ju synd att hästarna ska få ens ut och skrittas då det har varit 35 grader. Fast det har jag redan nämnt men ja.
I morgon ska ja träna tjockisen, har ingen aning om vad jag ska träna men ja.
Longering/markarbete/dressyr/rida ut?
Ja något av de blir de iaf.
Märkte nu hur många ' men ja ' jag nämnde.. men ja. HAHA.
erkänn. hon ÄR otroligt söt i knopp :')
men ja..

/ Johanna

tråååååk..


Jag har verkligen ingenting att skriva om idag..
Kan ju iaf berätta att det är bara är bara 10 timmar kvar innan jag beger mig mot mora med camillo, och byter häst där. Han va snäll och möter upp på halva vägen.

Inget å göra har ja heller.. Ingen tv har ja som ja kan kolla på heller.. Eller tv har ja ju, men pappa var så smart och byggde en ställning framför parabolen för att han skulle måla, så det finns ingen signal.
Fick just nått att göra! Ska övningsköra till ambjörby med papsen och lämna johanna där.

Kommer väl antagligen bilder imorn på den nya hästen.

/Mikaela


stövlar stövlar och väst.. det är frågan!

Har inte orkat bloggat på ett tag.. som ni kanske har märkt. Har ju varit FÖR varmt för att rida. Synd om hästarna som ska behöva ens skritta ut när det är 30 grader ute.
Är jakt efter ett par stövlar, som vanligt kommer dom säkert bli jätte dyra dom jag la ut på bloggen. Säkert passar dom inte heller, men ska ha dom ändåååå. Har jag bestämmt ;)
Försöker oxå leta efter säkerhetsvästar men inte så lätt att hitta heller, då man inte har råd till så dyra saker vid tillfället.
ser inte så bra ut, men hon ställde upp även om vi kom tokit in på varje hinder vid de ridpasset <3

/ johanna

Till salu / johanna

Storlek ponny. Eftersom den inte riktigt passade min ponny så gjorde vi två extra hål där man spänner förbygeln till sadeln. Vid intresse kan jag skicka flera bilder. 
Passar mindre ponnyer.
[email protected]

till salu






Fråga om ni vill veta nått :)

/Mikaela


RSS 2.0