Vinnaren av veckans blogg


Eftersom typ ingen annan bloggar så väljer jag att utse vinnaren av veckan blogg själv, förstår om ni tycker det är frustrerande att vänta.

VINNAREN av veckans blogg blir :

ponygeeks.blogg.se



För att ni har mycket bra uppdatering och intressanta inlägg. Dock tycker jag att vissa av inläggen kan va något korta, men bra att ni har varierande inlägg så att det blir roligare att läsa. Lagomt mycke med bilder, fin design, ja.. Keep up the good work helt enkelt! :)





paus..

Jag tar en bloggpaus ett litet tag. Känner att jag måste tänka igenom om jag verkligen ska blogga eller inte. Bloggningen tar så mycket tid.. egentligen inte men orkar bara inte ha tanken till att sitta och skriva inlägg hela tiden.
Vill ni kontakta mig under denna paus så finns ja på:
Facebook: Johanna Libäck
Mail/msn - [email protected]
Bdb: hhejjohannaa eller Meningenutandig.
Om ja slutar blogga kommer jag ta in en ny här eller om Moa och Mikaela vill blogga här ensamma får dom bestämma själva. Annars om jagstannar ska jag försöka få någon att göra en fin header till oss.
/ johanna

bilder från igår.





haha.












vinka.


johannahälsning. haha!

        


ridlektion på skoltid


NEJ nu ska jag bättra mig!

Igår va första gången jag red på skoltid i torsby eftersom jag har valt ridning på inviduella valet, å det känns helt awsome att rida på skoltid!
Red söjänta en norsvenk. Men hon var inte alls som ja trodde å rida, trodde hon skulle vara superseg men det var hon ju inte. Så det gick helt okej å rida henne, hittade många "knappar" och tyckte ja lyckades ganska bra på å få henne gå på tygeln. Vi red dressyr och gick igenom lite ridvägar så som snett igenom, vända rätt upp och byte av volt. Inga konstigheter så sett. Söjänta va asskön att sitt ner på i traven så de va ju bra, känns som om man kan tänka på så mycke mer då å inte bara på hur skumpigt det är. Ska ha sö nästan gång också så det känns ju bra för nu vet jag ju någorlunda hur hon är och hur ja ska gå till väga.

haha, kan fortfarande inte sluta se det lustiga i hur ridläraren kunde fråga mig om jag ville ha dixie ist. Dixie är ju en liten b-ponny och väldigt nätt i modellen, hon fråga även om ja ville rida ceasar ist. Han är väl något grövre i modellen men han är ju också en b-ponny? en welsh mountain. Såklart att ja sa till ridläraren att jag är för stor för båda! haha.


söjänta


lilla dixie


lilla ceasar

         


tävling.

Jag är med och tävlar hos ponnyfjantarna.blogg.se va med och tävla ni oxå :D

dgdfsybh

sofia om 3 sanningar du inte visste om mig.:
vet du vad ägaren i östmark heter? :) känner igen hästen och bor nära östamrk! ;)
tyvärr vet jag inte det. Men hästen heter diva ( eller kallas de ) kommer inte ihåg va hela hennes namn hette.. =/
Men åh sofia kontakta miig snaaraas så får ja veta mer :OOO

full rulle

moa skulle ha utse vekansbloggvinnare men antar hon får göra det idag

Förlååt för jag inte har bloggat på aslänge. Men har varit på Kräftskiva hos Micka, gjort klart istallet, umgåts med bror min, varit med kompisar och ridit på Ronna.
Har haft lite mycket och göra men det ska ändras.
Blir och åka till malung på lektion ikväll.. blir nog inga kort eftersom jag vet ingen som kan ta kort i morgon.

Veckans blogg.




Finalisterna : ponygeeks.blogg.se & hoppchey.blogg.se

Ponnygeeks.blogg.se :

Bloggnamn: enkelt, lätt att komma ihåg, ja va mer ska man säga.. Bra namnval! Passar er bra.
Header: Snygg och stilren, inte för många detaljer.
Design: Kunde ha vart bättre matchning med färgerna, men gillar man mycke färg som ni gör? så gör man :)
Innehåll: Bra inehåll, varierande med både vardag och hästar + lite annat.
Hot/Not: Hot


hoppchey.blogg.se :

Bloggnamn: Enkelt att komma ihåg. Bra namnval.
Header: Väldigt välgjord. Rött passar bra på eran blogg.
Design: Bra med endast 4 olika färger. Tycker dock ni ändrar den rosa ramen runt bilderna till svart ram ist. Stilren.
Innehåll: Bra innerhåll. Dock kunde de ha varit mindre med smilisar. Uppdaterar ofta.
Hot/not: Hot.

Vinnare utses i nästa inlägg med förklaring varför du blev/inte blev veckans blogg.


3 sanningar du inte visste om mig.

• Visste ni att jag visste vem ronna va innan?
Hon stod på ridskolan jag rider på nu. Jag brukade gå och klappa och borsta henne. ( Jag hjälpte Madde och borsta henne en gång )
Fick till och med rida henne en gång.


•  Visste ni att jag skulle ha köpt en annan häst innan ronna?
Min granne hade en as fin häst. Ett varmblod och vi klickade direkt. Vi träffades bara 5 gånger och hon gnägga av glädje varje gång jag kom, och av ledsamhet när jag gick. Nu är hon såld till någon i östmark.


Visste ni att jag va 'skötare' på miss wininna ( Mikaelas häst ) samma år hon kom till Micka tills de året jag fick ronna?
Sant är det. Det är jätte roligt att veta hur mycket slit blod och tårar micka har lagt ner på wininna.


/ Johanna

äntligen!


Dålig uppdatering på sistone. Men har hållt på i stallet nu i helgen så att det skulle bli klart därför har ja inte orkat. Men nu ni är det äntligen klart! :)




Lite dåligt filmat å så men..
Lite saker finns det kvar som ska ut. Men dom kan stå kvar ett litet tag till eftersom hästarna är ju inte hemma än.

       


Mys pys ;) haha / johanna och micka

img_2671 (MMS)

Mys pys ;) haha / johanna och micka


så ärrä

Yeees! Fick på Sophia den nya grimman idag. Hon är rädd om huvudet och så. Men det gick galant! Blev så glad :') haha, det kanske låter lite konstigt för er som inte förstår situation. Men jag tror hon börjat lita en massa mer på mig, visserligen fick ja muta henne med lite morötter som hon älskar. Men det är ju bara bra att det finns ett knep som åtminstone funkar på henne. Kommer bli mycke bättre och lättare att hantera henne mer när hon kommer hem också så jag är säker på att detta kommer bli otroligt fin tjej när hon känner sig redo för att lita helt på människor igen? om hon nu har gjort de nån gång.. Älskar rasen (särskilt pre) och jag älskar hennes personlighet, så oroligt snäll och vill inte en fluga för nära. Mamsen berätta att hästarna hade smitit idag för första gången på hela sommaren, troligtvis på grund av att det varit älgar i hagen. Så när mamma skulle leda tillbaka sophia så stannade hon mitt i vägen å rulla sig. Söttjej! :) /Mikaela


Ingen Rubrik

Dagens ridpass gick sämst! Hästen kunde inte gå i form, inte ställa sig, lyssnade inte ett dugg till skänkel, osvosv...
Visserligen kunde jag typ inte koncentrera mig något heller. Bläääh!!
.
Imorgon lovar jag att börja uppdatera bättre, roligare inlägg och mer bilder!
Och så ska jag berätta vad som hände med min mobil för dom som inte redan vet..
Rest in peace.. <3



haha..

Vill ni veta en sjuk sak? ( sjuk för mig iaf)

Om inte får ni veta iaf ;)

Jag har typ bitit på mina naglar så länge jag kan minnas. Men i förrgår typ fick jag för mig att jag ville spara ut på mina naglar.. asså de har ja gjort förut oxå men är sjukt svårt. Men nu såfort jag biter i dom så är det osm en röst äsäger till mig att inte göra de.
HAHAHAHAH låter sjukt roligt men så äre (A)
då vet ni oxå liksom..

bästa du!<3

Idag gick ronna sjukt bra ska ni veta.
Började med och skritta i gång henne i 5-10 min, sen började jag trava igång henne och sen galopperade jag. Medans jag värmde upp hade hon damp, hon skenade i hörnen och skvätte för allt som fanns.
Red lite skänkelvikningar och volter, sen gick jag in på stora mitt volten och börja flytta henne för skänkel, när jag hade gjort det i skritt några varv satte jag igång till trav. Efter några varvbyten och flyttningar gick hon som en klocka.
Stoltare än såhär gick det inte och va eftersom jag har jätte svårt och arbeta henne ner på tygel. Synd att det bara går som bäst för oss när vi är själva, för vill ju ha bilder på det med. Hehe, har ingen bild typ där hon verkligen skjuter upp ryggen och går med böjd nacke. :)
I love u! <3

påväg hem..

Sitter i bussen påväg hem. Riktigt drygt är det att åka buss.. -.- De första ja gör när ja kommer hem är nog å åka å hämta ut paketet från hööks. Bara lite tråkigt att inte tränset är med! Kommer i oktober tror ja, eller förhoppningsvis tidigare! Eller så funderar ja på att gå ner till livet på landet nån da när ja har sån lång jävla håltimma å kanske köpa ett träns om det finns nått fint, sen avboka de från hööks isf. Har ingen aning va ja ska göra med wininna idag. Om ja ska longera kanske? Eller så gör ja väl nått annan sköj. Barbacka kanske? Nej ja vet inte. Beslutsångest som vanligt ja.. Ikväll beställer ja hjälmen också! :D /Mikaela


Liiiite tid..

Okej, det vart väldigt mycket nu när skolan börja...
Ska försöka uppdatera så gott jag kan! :)
.
Har äntligen börjat rida nu igen oxå :D

Behöver all hjälp jag kan få.

Jag har köpt en klicker.. men har noll koll på hur man klickar en en häst, hjälp?
/ johanna

yeeey!



Imorn beställer jag nog antagligen hjälmen! :D
Kom på att jag har ju inte fått lön än smart som ja är.. haha




Denna kommer jag nog beställa i snarast framtid också, om ja ska rida in sophia å så. Tycker det är bra att ha en ifall också.
Bara 698kr för denna. Mycket billigare än racesafen + att det är ju samma säkerhetsnivå så.


hatar verkligen att skriva rubriker..


Orkade inte blogga igår när ja kom hem på kvällen. Men wininna fick iaf vila för ja hann inte rida.

Idag ska jag nog longera henne, måste verkligen göra det om ja vill stärka hennes muskler i vänster gallopp. Tror det beror mycket på därför som hon inte riktigt kan vänstergalloppen. Hon är nog lite ojämnt musklad. Skärpning mikaela! för lite mitt fel är det ju också..

Åå va ja vill va med i en ridgrupp som är på måndagar i torsby klockan halv 7, eller nått sånt.. Eller åstminstone va med nån gång ibland med älskade wininna. För gruppen heter nämligen "kom igång med din ridtravare". Skulle faktiskt va så sjukt jävla kul, för då är alla lika liksom. Men jag är osäker på om ja skulle hinna å orka det. För jag rider ju på måndagar i skolan, sista timmen också.
Men men.. Ska iaf ringa å fråga om man skulle kunna vara med nån gång ibland bara.

       


Ofräsht.

Hann inte och blogga i morse, va så jävla seg så ni anar inte :O  Kände mig fett ofräch och orkade knappt gå upp, liksom mitt rumt är de äckligaste rum jag någonsin har satt min fot i. Tvingar mig att gå in i mitt rum tom.. ( illa? )
Så ska storstäda mitt rum någon dag till helgen, för såhär går de inte och ha de. + mitt hår känns så himla fett.
Är så himla trött oxå så orkar inte rida idag, men de har nog inte ronna något emot. Ska iväg till gräsmark sen ska ja me micka bort med vatten till hästarna.
älskar dig sjukt jävla mycket.. <3
älskar dig mer än mest! ♥


BLÄÄH!

Händer verkligen ingenting just nu...
Skola idag igen. Har gått 2 dagar utan att komma försent! Borde fan få ett pris:D
-
Och så kom hovslagaren äntligen ut idag, så imorgon blir det ridning igen! :)

Chivaaz! ♥

Älskar dig chivaz!♥♥♥

chivaz

Någon som vill se flera bilder ifrån idag eller?
Jag sket i hur jag satt idag, ville bara få igång han.
/ Johanna

drygt.

Hehe, va meningen ja skulle sluta 20 min tidigare för att ta bussen till Chivaz, men ah.. gick ingen buss så de sket sig. Så tar den vid hem ist.

Helt drygt och gå upp kl 7 varje dag, :s Förra året gick jag upp Halv åtta( när jag skulle ta ut hästarna) och 20 min över 8 när jag inte skulle ta ut hästarna.. ( vi börjar halv nio varje dag) hur roligt va de liksom?! så nej, nu har jag börjat med och gå upp kl 7 varje dag.. för dehär funkar inte. Vill ju se ut som en människa när jag kommer till skolan ju.
s¨s¨g jag ut varje dag varje dag hela vinter/vår terminen. Fatta va hemskt?!

fuckat schema!




Hatar verkligen mitt schema! Drygt med alla jävla håltimmar!
Som idag.. Aldrig att ja sitter å väntar på en jävla lektion i 4 timmar. Det kan ni glömma!

-
Eftersom ja skippar sista lektionen så är ja redan hemma, åkte med morsan som ändå va i tosby.
Tänkte gå ut å gå en lite sväng med tubbe nu och vi 3? förhoppningsvis, följer jag med johanna till chivaz å fotar.
Skriver väl mer i kväll.

          


Chivaz ♥

Godmorgon på er. Vaknade för ca 40 min sen av att jag hade skitont i magen, och har de än iaf och vi får se om ja åker hem sen eller inte.. har svin ont seriöst.
Idag blir de ingen ronna,  åker till Chivaz ist, ska försöka köra lite galopparbete.. ska försöka vara på han med skänklarna hela tiden så han inte får vila en sekund.. va ju de sist jag red men inte lika mycket. Hehe.
chivaaz ♥

anteckna!






Någon som kan förstå vrf johanna tycker det är ett under att det ser såhär städat ut just nu?!
Kan inte ja iaf. Brukar ju alltid se ut såhär ju, förutom att hela garderoben brukar ligga på golvet.. haha!

    


vs.. Jacson wen?

img_7294 (MMS)

vs.. Jacson wen?


The wvinner is....

Vinnaren av mini tävlingen är..
Ellinor som bloggar hos ponygeeks.blogg.se
Hon gissade rätt på bettlöst ( och va den ända som gissade.. haha )
Grattis.. hipphipp hura. haha xd

The wvinner is....

Vinnaren av mini tävlingen är..
Ellinor som bloggar hos ponygeeks.blogg.se
Hon gissade rätt på bettlöst ( och va den ända som gissade.. haha )
Grattis.. hipphipp hura. haha xd

Charles owen hampton vs

img_6887 (MMS)

Charles owen hampton vs


Ååh! :')

Bara NH idag oxå, hovsagaren kommer (förhoppningsvis?!?!?!?) imorgon.
Min ponnyplutt är verkligen bäst! :')
Vilken häst hon har blivit!
Förut total ignorerade hon mig hela tiden. Låtsades att hon inte såg mig och gjorde alltid som hon ville.
Nu har hon alltid ett öra riktat mot mig, hon är hela tiden uppmärksam på mig och vad jag ber henne om! :)
Underbara häst!
Satte mig ner på marken vid henne idag. Då stog hon med jätte sänkt huvud hela tiden och va jätte mysig :')

Back to school!

Okejj... första skoldagen va faktiskt helt okej!:)
Riktigt skönt att börja om. Ny skola, ny klass, nya vävnner, osv...
Nästa vecka ska vi åka till Lurö med klassen i 3 dagar, ska försöka hinna med lite tidsinställda då! Och jag tar förmodligen med mig Hubert på resan!:) (min kamera)
-
Några bilder jag tog igår...

lång vs stubb?

Funderar på och klippa ronna i stubb( som jag är såå bra på.. haha nej men som vanligt får micka göra de ;) haha )
Men frågan är, va tycker ni hon passar i bäst?
vs
Va tycker ni? :D

dagens frååga

( hehe ska skaffa sånahära skyltar snart )
Dagens fråga till er. ( kommer dock bara köra dehär några gånger ibland )
Va tycker ni om att rida löst?
Onödigt? Behövligt? Bäst?  Dåligast? Varför? varför inte?
/ Johanna

Chivazzzzzzzzzzzzz

I morgon ska jag till chivaz, har ingen aning om va ja ska göra, vill rida ut men kan inge ställen typ, så typ ellinor eller någon kan väl förklara något skojsigt ställe och rida på?
Kom nyss på oxå att jag hinner nog inte de.. haha aja får ta någon gång där jag inte åker buss helt enkelt.
Då ska jag nog köra lite galopparbete, för denna gång SKA ja få igång han i galopp, jag bara ska de.
Här ska ingen testa mig inte ;) haha nejdå, men är helt anti mot när hästar testar skitmycket.. har inte tålamod till de. Micka följer med och tar kort/ filmar i morgon oxå, toppen!
typsik ronna test bild. haha

veckans blogg.

http://skooogsmullarna.blogg.se/2011/august/veckans-blogg-1.html#comment
Glöm inte och va med i veckans blogg, svårt och missa?! :D

Gbg horseshow.

Känns som gbg-horseshow är räddad, äntligen har jag någon att gåå med.
Ska gå me hanna( tror ja? ) Andrea ( du har inge val )och Moooa( som tar i när hon sitter vid toa) asså våran bloggmoa :D

typ ett år kvar men de skiter jag i, för gbg horseshow 2012 kommer bli bäst! ♥
en bild ifrån detta årets gbghorseshow!


Miranda tillsalu.

Fick tillåtelse av Linnea och publicera Mirandas annons.
Tycker miranda är asfin ponny och hade inte bangat om jag hade tid för två hästar, pengar och skulle satsa på dressyren stenseriöst.
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
D-ponny sto med många bra kvalitéer!. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 1998
Namn: Miranda
Det är nu med sorg i hjärtat som jag lägger ut denna annons, men på grund av övergång till stor häst måste jag nu sälja mitt fina D-ponny sto. Miranda är 145cm i mkh och hon är född 1998. Under den tid jag har haft Miranda har hon aldrig varit sjuk, inte haft fång eller något liknande. Hon är lätt att ha o göra med i ALL hantering , så som att sko, lasta, borsta, rida, klippa, bada osv. Miranda är trafiksäker! Hon är även regelbundet vaccinerad och kollad i munnen av tandläkare. Detta är något hon inte bryr sig om utan står bara snällt! Hon älskar att bli ompysslad och hon finner sig i alla situationer och man kan känna sig trygg! 
Miranda är utbildad upp till LA:P1 dressyr men har kapacietet för att lära sig mer. Pga ointresse har jag aldrig tävlat hoppning men hon tycker det är riktigt roligt och hon tycker om att hoppa i terrängen också! I skogen tycker hon om att bara busa o hitta nya vägar eller vad man vill hitta på! Hon hoppar som en katt och är helt orädd! Har hoppat nerhopp, trapp och vattenhinder så hon kanske är ett fälttävlansämne för dig? På tävlingsbanan är hon aldrig tittig eller nervös så för den yngre ryttaren med mindre tävlingvana är hon den perfekta ponnyn! Vi tränar regelbundet för tränare så vid frågor, ring eller maila! 
Linnéa Karlsson(ägare): 0738082522
Hanna Walfridsson(tränare):0703228545
Pris 70 000 kr
somsagt, sjukt fin ponny!

Failad videobloggsinlägg xD / johanna


Kan seriöst inte sluta och skratta. / Johanna


riktigt gamla bilder på wininna



2009-03-14

2009-03-08

2008-12-27

2009-05-04

2009-04-19

2009-04-19

2009-04-11

2009-04-11

står ej datum. men det är väl 2008 eller 2009

2009-02-21

2009-03-08

2009-03-08

2008-10-17

2008-10-08

2008-10-02

2008-10-04

2008-09-17

2009-06-05

       


Gues what?

Igår som ni såg red jag ju på ronna barbacka(  ni fick ju bilder)
Men va tror ni det är för något bett jag rider med?
Pehalm? Pessoa? Rakt? tredelat ?Hackmore/bettlöst?

Guuees påå liksom!
Vinnaren får en länk :D
får bli en söt chivaz bild!
/ Johanna


Hiss!!

( ska skaffa en såndär 'hiss diss' skyllt '

Hiss till hööks discogrimma!
Finare grimma har jag aldrig sett och ja som tycker min röda är assnygg?
Hur snygg kommer inte denhär se ut på ronna?! :D

Beställer denna snygging till hjälm direkt...

img_3564 (MMS)

Beställer denna snygging till hjälm direkt ja kommer hem idag. Gick inte att beställa från mobilen.. Tränset ja beställde från hööks fanns inte med i ordern efter dom skickat de ;s  Borde det ju göra annars skulle det väl ha stått att det var slut när ja beställde?! /Mikaela


Header

Våran första header.
( sen hade vi någon någon nr 2 som jag inte hittar bild på )
Våran 3dje header.
Våran 4 header.
Våran nuvarande!
Visst blir de bättre och bättre?!
Har en ny på g oxå ;)
/ Johanna

filmer.

kom med god kretik som gör mig bättre.
För asså, ja ser massa fel i alla men mer i travfilmen, så ser att ja lutar mig asmycket bakåt men hon va så himla pigg.. hehe.

filmer.

kom med god kretik som gör mig bättre.
För asså, ja ser massa fel i alla men mer i travfilmen, så ser att ja lutar mig asmycket bakåt men hon va så himla pigg.. hehe.

dagens övningar



buhuu.. sista dagen på sommarlovet :( Kan inte fatta att det gick så jävla fort för ja har ju inte gjort ett piss.

-
Ridningen idag gick väl bra. Körde mycke gallopparbete med lite olika galloppövningar. Gjorde även många övergångar för det är inte wininnas starkaste sida. Behöver öva mer på övergången från gallopp till trav.
Ena övningen gick iaf ut på att jag gallopperade på långsidorna och på kortsidorna saktade jag av till trav, satte några fina övergångar men inte allt för många.
Andra övningen jag gjorde så ökade jag farten i galloppen på långsidorna och gick upp i en lite lätt sits och på kortsidorna satte ja mig ner tillbaks i sadeln och gallopperade i ett lungt tempo på en volt och sen upp igen i lätt sits och öka tempot på långsidan, osv..
Älskar den sista övningen, riktigt bra träning kan jag lova!


Riktigt såhär bra gick hon inte idag. Men inte långt ifrån..
bästa tjejen!♥

      


Bilder på ronna. ( en vecka efter här vare jao?)

Går tyvärr inte och ladda upp ronna bilderna här så håller på och laddau pp dom på bdb. Så länkar den första bilden hit så ah ni får se dom i ordning senare.
Ska ta bort så bara inloggade kan se mina bilder så kan alla som inte har kan se dom oxå.
http://dayviews.com/hhejjohannaa/495105163/
/ Johanna

Chivaz bilder del 2

Här kommer dom sista bilderna sen jag red chivaz.
Har inte haft tid och uppdatera då jag har åkt till mina kompisar och fått vara med dom och tänka på annat. ( Något jag dock inte kommer nämna i bloggen)
men nu kör vi igen!
två rumpor..
två muppar
två envisa saker..
=
ett team :D
haha.. nej men några steg gick han sjukt bra, se bara hur han skjuter upp ryggen och trampar under sig!
mumma.
lood ponny.. hehhe nejdå
/ Johanna

Ingen Rubrik

Buhuhu...sista dagen på sommarlovet :(
Jag har verkligen inte hunnit göra någonting känns det som. Har haft massa planer... men inte gjort något typ xd
Aja... happy face nu. För nu åker jag iväg till Pluttis! :D
.
Sen tänkte jag försöka få tag på en kompis, jag vill ut och fota i det fina vädret!
Min syster har även bett om att jag ska fota bilder till hennes hemsida :)
En av min systers valpar :)

wininnas föl.


För er som inte visste så har ju wininna fått ett föl, vad jag vet iaf..
Den till höger heter fanny och är en korsning mellan varmblod och arab. 



Tycker hon är riktigt fin ja! :)

   


VECKANS BLOGG!

Vi har nu tänkt börja med veckans blogg!
Vi kommer varje söndag välja ut två bloggar som 'tävlar' mot varandra.
Bli inte ledsen om du inte kommer med direkt;) du kanske är med söndagen därpå!
Vi bedömmer efter,
Bloggnamn:
Header:
Design:
Innehåll:
Hot/Not:
.
Jag lovar... vi är snälla;)
Vi kommer även lägga upp en bild på eran header.
Sedan bestämmer vi en vinnare av dom två som blir länkad :)
Och självklart är det för alla som har en blogg!
Det ni behöver göra för att vara med är helt enkelt,
1. Kopiera bilden och lägg upp på din blogg/dayveiw
2. Skriv: Jag är med och tävlar på http://skooogsmullarna.blogg.se/2011/august/veckans-blogg-1.html om veckans blogg! Var med ni också!
3. Skriv en kommentar vart som helst i bloggen med, ditt namn, din bloggadress + en länk till ditt inlägg.

åååh! -.-'

Färgade nyss håret på mig själv! Själva färgningen blev as bra! :)
Förutom att jag råkade ta fel färg...
Hade en ljus och en mörk bredvid varandra i ett skåp typ... Jag trodde jag tog den ljusa. Så jag blandade ihop den och gick iväg för att färga. Upptäcker att färgen mörknar i håret, men färgar klart ändå...
När jag kommer in i mitt rumm och tittar på förpackningen ser jag att jag tog fel... (y
Jag är super glad nu kan jag ju lova...
Särskilt eftersom jag har gjort 2 super blekningar under en vecka. Sedan råkar jag färga tbx håret...
Aja... nu får håret vila i typ 3 veckor som det egentligen skulle gjort efter första blekningen..
bild mest bara för att...
mitt hår ser alltså INTE ut så nu..

Dusch!

Kan ju inte rida med Jerrys skor, så vi tränade bara NH idag :)
Tog fram ett sockerbits hinder som jag skickade över henne några gånger, hon sprang jätte fort, kickade, bockade :') Det gör hon bara när hon är busig och tycker något är riktigt roligt.
Vi tränar även på förfullt med vacker hov/spansk skritt.
-
Sen fick hon sig en liten dusch nu när hon är nyklippt :)
Eller hon... vi!!
Jag blev minst lika blöt som hon!
Kunde vrida ur vatten ur mitt linne! xd
(jag hade skor på mig)
fotspår efter att jag tog av skorna xd
blöt häst :3

Wininnas tid hos mig lite kortfattat..


Tänkte berätta lite hur wininna var i början när hon kom till mig och hur hon har utvecklats.

När hon först kom tillmig kunde hon nästintill inte ett dugg. Köpte henne på hösten och sommaren innan där hade hon inte varit igångsatt utan gått med hennes föl hela sommaren. Så när ja skulle sätta igång henne hade hon inga muskler alls och var verkligen inte alls rolig att rida, särskilt inte för mig som bara var 13år och det var min första häst. Minns att jag blev rädd för att galloppera på henne ett tag eftersom hon sparkade bakut hela tiden. Men tillslut när hon fått lite muskler så slutade hon med det och jag började hoppa henne lite försiktigt med henne. Riktigt lågahöjder blev det eftersom jag var rädd för att hoppa efter en sak som hände när jag gick på ridskola. Och hoppa de kan ja lova att det var hon inte så värst bra på i början! Vägrade lite titt som tätt med mig, så ja minns att jag tyckte det kändes som att hon inte ville hoppa med mig, haha. Därför ville jag ofta att lisa skulle hoppa med henne eftersom med henne vägrade hon inte med. Men tillslut när jag lärt känna wininna bättre och blivit lite tuffare så vågade jag hoppa lite högre höjder, minns när jag hoppa 80 för fösta gången. Blev verkligen asstolt!

Men iaf.. Åren gick och wininna musklade upp sig riktigt fint och jag lärde mig verkligen lita på henne. Nu i efterhand tycker jag verkligen att jag gjort ett asbra jobb med henne, kunde inte ha köpt en bättre häst.
Fick ju höra några gånger i början att vissa tyckte verkligen att det var en dålig förstahäst och att dom aldrig skulle ha köpt en sådan häst. Men det kan jag ju bevisa nu att dom har fel, wininna är det bästa köp jag någonsin gjot i hela mitt liv. All blod, svett och tårar var hon värd!

Slänger upp några år gamla bilder på wininna lite senare idag så ska ni verkligen få se hur stor skillnad det är på henne.

         


Hissar!




Grymt snygga ridbyxor från hööks, älskar färgen.
Superskönt material och perfekt passfort.
Dock lite stora i storleken, men vad gör väl det? Bara att ta en storlek mindre.
Helt klart prisvärda!
   


Utkast: Aug. 19, 2011

Här gick han bakom lod och då gjorde ja såhär:
Va tvungen att höja handen några gånger och arbeta honom lite så( asså inte så där överdrivet som på bilden men) 
/ johanna

ashfjuytredx bajs

Det blir inga bilder om inte blogg.se kan funka. Blir fan galen snart.

Blev ingen chivaz idag heller.

/ Johanna

hejdå

nu ska vi bara byta om sen ska vi till chivaz, skriver sen hur de gick :D
/ JOHANNA OHC MICKA


BEställlllllt






va bara tvungen och köpa lika grimma som Micka köpte till Sophia, ellerhur är den snygg?!


beställt..


Nyss beställt lite saker, fick bli tränset med vitt foder för det passa wininna i, och 2 foderhinkar.
Nu ska ja bara försöka hitta sidan där jag beställde boxskyltarna så att ja kan köpa en likadan till sophia. 



x2

     


köpa nån?





Någon som vill köpa mitt blåa sånthär träns?
400kr + ev frakt.

        


Tjo alla läsare. Vi sitter nu vid hästarna...

img_7223 (MMS)

Tjo alla läsare. Vi sitter nu vid hästarna ( Johanna och micka) och bara tar det lugnt.  Ska fixa lite i stallet sen och åka till chivaz. Vi ska longera med mig på hans rygg så han förstår det. Han kan ju tydligen inte longera än eftersom han inte fick lära sig det vid sitt förra hem. Men han testar mig nu så ja vet inte  vad, blir galen haha. Mja nu ska vi väl åka och fixa lite i stallet och åka sen till chivaz. / johanna och mikaela


1 år sen..




1 år igår sen världens finaste musse gick bort.
Fortsätt vila i frid♥

          


nu vet ni iaf..


Sorry för att ja inte bloggade igår kväll som ja sa. Men ja hade kräftskiva med med några kompisar nästan direkt ja kom hem så ja hann inte. Men bara för att jag är så snäll så ska kan ja visa nu va ja köpte igår. haha eller så gör jag det bara för att datorn stod på, annars hade ja inte orkat.






och fyra par skor till wininna


Ska snart beställa igen då jag får löning snart ;)
Hatar när mamsen ska få betala mina hästsaker. Ja menar, det räcker ju med att hon betalar typ allt annat som har med hästarna å göra. Får nästan ångest ju.

       


As arg Moa!!! -.-'

Jerry har 3 lösa skor och hovarna har växt över!!
Vi ringde hovslagaren i måndags, då sa han att han skulle komma i slutet av veckan (torsdag eller fredag)
Inte fan hade han varit där idag... så mamma ringde och frågade om han skulle komma imorgon då. Men då säger han att han inte kan?!?!?!? Här har jag gått och väntat i en hel vecka på att han ska komma och sko?!?!?! Och att få tag på en ny hovslagare på en dag är inte så lätt.
Hovarna och skorna ser förjävliga ut!
Funderar på om man ska dra av dom... men hovarna är ju inte i skick att gå utan skor heller -.-
Min häst får helt enkelt stå i några dagar till...
FYFAN!! Det var sista gången han skodde min häst!

musse . ♥ / johanna


Min Finaste! <3

Det skulle betyda om ni ville titta :)

Jag lever!

Har av personliga skäl inte varit särskilt sugen på att blogga på några dagar..
Men det har väl inte hänt så mycket förutom att jag städar mitt rum 24/7 och så har jag klippt min lurviga häst;)
Haha jag gjorde sånna här flätor för att kunna klippa under manen på andra sidan... Då kommer en som jobbar i stallet in och säger typ, ååh är det flätning på gång?:)
Jag typ dog då x'd

just nu.

Sitter i bilden påväg till karlsta just nu. Ska till hööks först när vi kommer fram, hoppas de blir massa saker där! Känner mer för att köpa massa hästsaker ist för kläder. För de har ja köpt en hel del i sommar, har ju varit både till jönköping och stockholm. Kan bloggar mer ikväll när ja kommer hem om va ja köpte. Johanna är snäll å rider wininna idag, hon har med sig en kompis så att hon slipper rida 2 gånger. Ja va ju snäll å tömkörde ronna åt henne igår eftersom hon inte var hemma så.. ;) Meningslöst inlägg kanske men?. /mikaela


dressyrpass


Dressyrpasset igår gick så jävla bra så ni anar inte! Hon var inte ett dugg stark och lyssnade på minsta lilla. Galloppen va där hon jobbade bäst. Gick super! Kan inte säga så mycke mer.

Ni får oredigerade bilder för ja sitter vid en dator som är superseg.
























        


Min nya häst.

Glömde kanske och nämna att jag har köpt en ny a ponny idag.
Söt ellerhur?
eller de kanske är ronna?


jaoooo

Sämst uppdatering idag hehe. Men ah alla bloggar får ha sånna dagar ibland!

Träningen igår va asbra. Eller det gick jättebra.
Dom första 30 min så skulle vi ryttare tänka på våran sits, så vi skulle stå två upp och en ner i traven och tvärt om sen.
I galoppen skulle vi rida lätt, gick oxå bra.
Sen skulle vi konsentrera oss på hästarna så hästarna skulle få arbeta lite. Vi red i en 15 metersvolt och skulle hästarna flytta sig för skänkeln. Såklart låssades ronna och inte fatta va ja mena så hon lyssna inte på skänkeln för 5 öre. Så Stine fick hjälpa mig lite med och flytta henne och sen gick det bättre. Va riktigt nöjd över ronna och dehär ska vi öva tills nästa lektion. Hon trampade under sig riktigt bra och gick fint!

* bilder kommer *

Chivaz:
inge kommentarer.. usch över ridpasset.
/ johanna

Rider chivaz just nu. Eller mocka för ja t...

img_7487 (MMS)

Rider chivaz just nu. Eller micka för ja tappa tålamodet lite... Han testar mig som fasiken. Backar ner i bäcken och vill inte trava typ och sånt. Aja ska väl gå bättre när vi känner varandra


Nu har jag ridit. Micka va så snäll och fö...

img_2622 (MMS)

Nu har jag ridit. Micka va så snäll och följde med. Tack! Bloggar mer sen för det är jobbigt att skriva på en iphone hehe. Men som ni ser  på bilden så gick det väldigt bra. En as bra övning för oss.


Såhär står ronna just innan lektion ;)  /J...

img_5711 (MMS)

Såhär står ronna just innan lektion ;)  /Johanna


Mobilbloggar en snabbis..

Sitter i johannas bil på väg till malung, ska med å fota när johanna går lektion med ronna. Blev inte klar i stallet idag heller som ja hade hoppats.. Hade precis byggt klart boxväggen efter typ 2-3 arbete. Självklart ska väl papsen komma ut då och se att det blivit lite snett, inte så lätt när man inte är snickare som han ju är. Fick iaf riva väggen så att pappa fick sätta upp den. Så själva boxen är ju egentligen klar, eller grinden ska sättas upp annars är den klar. Fattas bara att måla. Sen ska ni få bilder på det nya stallet ;) Just ja, ronna får nya grannar också haha. Lisa och Nina (mina kaniner) som ska vara i boxen där camillo stod ;) /Mikaela


Älskar min stress ♥

Som sagt va ju mitt humör lite speciellt igår..
Igår på morgonen pratade jag med pappa, och han sa att vi skulle äta klockan 6. Fem i 6 va jag kvar i stallet.
Och jag har typ alltid inre stress eller vad man säger :s Jag är alltså Alltid stressad.
Och när jag verkligen får stressigt så börjar jag typ hyperventilera, skaka och vill bara skrika rakt ut.
Blev precis så igår, och självklart är det då massa onödigt händer... Jag la in allt i sadel kammaren, låste, gömde nyckeln. Sen ser jag att jag glömde ställa in ryktlådan. Så det är bara att hämta nyckeln och låsa upp igen.
Min ridhjälm låg ivägen för att lägga ner lådan så jag lyfte upp den och ja den på lådan och ställer ner ryktlådan.
Så rulla hjälvhelvetet ner. Då blir jag så jävla förbannad att jag sparkar på hjälmen rätt hårt...
OHNO!!
Lyfter upp hjälmen och ser att pluppen läsngst upp har gått av.. Då blev jag ju på ännu bättre humör (y :D fast nej..
Har ingen aning om vad jag ska säga till mamma idag :s Får väl säga att jag tappade den. Och hoppas på att karlssons klister eller något räcker..

:@

Nej nu jävlar.
Snart slutar jag blogga för blir så himla sur när vissa folk ska härma våran design och texter.
Hitta på eget ist.
/ johanna

15 tidsinställda.

13 tidsinställda idag. Duktigt johanna DUKTIGT. Känner mig sjukt stolt, så bäst som jag är. ;)

/ Johanna

Ingen Rubrik

Red i repgrimma på våran utebana idag :) Gick verkligen super!... tills min häst inte vill längre så hon hoppar över lilla kanten och springer mot stallet... Och jag har pms och är liiite lätt retad sådär ;) Så jag ryter till och blir as arg och försöker vända tillbaka. Sen kom jag på mig själv, så jag tog det lugnt, hoppade av och ledde in henne igen. Sen körde vi bara från marken. Och Då va hon riktigt duktig! :D

film.

Tror jag har gjort så att inläggen kommer upp varje timme.. är inte säker men tror et är något sådant.

Är det någon som är bra på och göra vidosar? Hatar att sitta och göra filmer för allt bara skiter sig för mig. Och vet folk som är SJUKT duktiga på och göra filmer. Såååå är det någon som vill göra en video till mig? Om mig och ronna förståss. Är så trött på mina och har aldrig bra låtar.
Kanske ska spela in lite flera låtar?


bett.

Vad använder ni för bett på era hästar?
och varför/varför inte?

Själv använder jag ett tjock tredelat, tunt tredelat och ett rakt. Funderar på och köpa ett sprenger bett( haha vet inte om de heter så men) som formar sig efter hästens mun.

Tråkiga inlägg utan intresantare bilder, men vågar inte spara något på datorn jag sitter på just nu.



Slappisdag.

Har varit slapp hela dagen idag så ja har inte orkat blogga nått. Dagen började ju bra iaf.. Tappade min mobil (iphone) i badkaret när ja skulle tvätta rent det, alltså hästarnas. Min vanliga otur antar ja, hmm kan bero på att ja är klantig också. Vem vet.. haha! När klockan va typ halv 7 kände ja att de va dags att göra nått vettigt på hela dagen åtminstone. Så ja gick ut å måla lite i stallet, målade en hel vägg 5x2,5 ungefär. Imorn ska jag nog bygga klart boxen för pappa lovade att bygga grunden eller va man ska säga, å de skulle han göra direkt till morronen så. Hoppas på att bli klar imorn! :) /Mikaela


Intyck.

Vad har ni för intryck på våran blogg?

Skriv vad ni tycker om den, vad vi bör ändra/lägga till osv.







Hiss.

Vill ge hiss till alla hästvideosar med musik.
Så mycket roligare och titta på filmerna när det är musik med. Givetvis ska det vara bra och gärna otjadade låtar.
Filmerna ska oxå vara välgjorda - inte så skakig kamera/hand och bra kvalite.

DÅ är DIN video värd att se!

Musik är livet.

/ Johanna

AF eller M ?

Vad fotar ni med med era systemkameror? Rid-hästbilder?

Själv när jag fotar Mikaela och så så fotar jag med AF Men har börjat lära mig Manuelfokus.
Tycker manuel ger bäst resultat men gäller ju och va snabb och ställa in fokuset oxå.


Vilka är ni?

Vilka är ni som läser våran blogg?

Namn?
ålder?
Blogg?
Häst?
Bor?
övrigt?

Skulle vara roligt och kunna följa er oxå och få reda på vilka ni är! :D


Framtidsplaner.

Om jag håller på med hästar i framtiden ska jag lätt ha en hästgård med fina hästar som går att tävla,träna och ha roligt med.
Jag ska oxå ha ett litet stall för bara shettisar. Hur sött är inte det med massor av shettisar?
Jag skulle även tänka mig ha ridläger där. Ett hopp, ett dressyr ett Allround och ett NH läger.

Visst låter mina drömmar helt fantastiska?!

att prata om att köpa trisslåtter varje dag är inte på talan om va?






bilder?

Haha det är så jobbigt och göra tidsinställda. Vet inte vad jag ska skriva om......

Vill ni ha bilder i morgon ifrån när jag rider?



vs.

har fortfarande inte fått svar. Vilken av dom två outfit ska jag ha på måndag?




Städa städa...

Min låda i sadelkammaren började bli lite smått överfylld och jätte stökig... Ungefär som mitt rum ;)
Så jag rev ut allt  och började om xd
men det lönade sig :)


usch.

Såg att Jill hade skrivit ett inlägg på hennes blogg om varför folk ska se ner på travare.

Jag undrar samma sak jag med. Varför?
En travare kan vara till och med en bättre ridhäst än en häst för 15000 tex. Bara för travarna har ett nummer på halsen så ser alla ner dom dom. ( okej inte alla men en del ) Bara för travaren har ett visst travsteg är dom världelösa till ridhäst.

Lägger man ner TIDEN och TÅLAMODET har man en sjukt fin häst inom x antal år. Ett varmblod ( tex) som kan galoppombyten i varje steg, en travare som kan tävlas upp till elit klasserna , en travare som kan hoppa bättre än en häst värd 15000 kr.

Varför?

Där ser ni ju hur bra wininna är på och hoppa? och hon är ett varmblod.

Där ser ni hur bra på dressyr hon är?

Allt går om man bara vill de, glöm inte det.

Bloggar ja läser.

Bloggar jag läser dagligen:

Dressyrmupparna.se
Tworidersonegoal.blogg.se
Uffemylittleboy.blogg.se
eliiiteen.blogg.se
Nelliebertnsson.se
Ponnyfjantarna.blogg.se
Swedenequestian.blogg.se
batmanbergdahl.blogg.se
Nicholaistyle.blogg.se
Ponnysanning.blogspot.com
TeamBP.blogg.se
Teamsl.se


och en blogg som tillhör hund världen:
Teamvovve.blogg.se

Ja de är dom bloggarna jag dagligen följer, självklart följer jag icke hästbloggar oxå!

Bra blogg.

En bra blogg för mig ska innerhålla:

* Bra och intresanta inlägg.
* Fin header som gör bra intryck.
* Långa men ändå bra meningar.
* Ren svenska.
* Inte så mycket smilisar.

Hur roligt är det och läsa sånnahära bloggar:

Hej!! :P
Idag har jag ridit på min häst :P .
det gick asfort:P
ah sen så hoppade vi!!!!
VI SLOG VÅRAT REKORD :D:D:D:D:

osv.

Sjukt jobbigt.
Och sånnahära inlägg:

Hej. idag va jag hos Pegasus. vi flög över alla måln såm finns.

haha orka inte skriva mer.. men iaf!

Tänk på att första intryck ger bäst resultat!
iaf inom bloggvälrden

/ Johanna

DISS.

Vill bara dissa alla skallerbloggar.

HUR bra dom än är på och hitta skvaller och hur bra dom än är och skriva och hur snälla som är så är dom sjukt fega. Blir så jävla förbannad på de minsta lilla, även om de otroligt bra skvaller.
Dom vågar inte visa vem dom är. Dom är rädda för att folk ska kontakta dom och skriva massa skit till dom. Dom är rädda för och få skiten tillbaka.

Fattar inte meningen med att sitta och hitta massa skvaller om folk. Skulle DU ( som skriver skvallret ) tycka det va roligt att de minsta lilla misstag du gör hamnar på en känd skvallerblogg och få massa med hater's och SKIT.
Skulle DU vilja läsa massa skvaller om dig? Om tex någon lägger upp fest bilder och skiter i om hur folks förebilder blir grymt ledsen? Skulle du tycka det va roligt?


Framför allt.

Skulle DU tycka det va roligt när folk läser om de DU gör?
Tänk på att just du kan bidra till något dumt. En del kanske till och med slutar och rida när dom skulle kunna vinna sm tillsammans med sin häst? Pga dig.
Du gör skillnad.
oj i skvallebloggar skulle folk säkert säga att ja rycker sönder munnen fast jag inte har något bett.

Lyckad tjej...

Idag när jag kom till stallet så upptäckte jag att Jerry hade tagot av sig sin nya grimma?!?!?
Just idag när hon gick i den största hagen av alla.. -.- så jag hämtade ny grimma och grimskaft, hoppade upp, och började leta i det Höga gräset...
Efter 40 minuter började det kännas lönlöst, den kunde ju liksom ligga precis vart som helst.
Men då red jag förbi en jordyta där dom brukar rulla sig. Då ligger grimman fullt synligt där i jorden?!?! Efter 40 minuters hårt letande -.-
ganska stor hage ja..
som sagt...
sen red jag förbi hopphagen och såg lite små hinder på kanske 60 cm.. Blev tvungen att skutta lite ;)
När jag hoppade av sen upptäckte jag att jag hade ridit och hoppat barbacka i grimma och utan hjälm xd

Chivaaz!

Längtar verkligen tills jag kan börja rida Chivaz. Inte för jag vet hur tiden kommer räcka till men ja, får väl åka buss om inte annat!
Vill någon ha en redigerad bild?
nyfiken på vad ni tror så svara gärna :D 1. Jag tror att hästen är: a: Lättriden b: Svårriden 2. Jag tror hästen är: a: Seg b: Normal c: Pigg/Het 3. Jag tror hästen är: a: Läromästare och kanske ridskoleponny b: En ponny som dom flesta kan rida c: Pigg och framåt men gör ingenting d: Het och stark och kan hitta på bus 4. Jag tror hästen kan: a: Bli en bra läromästare åt någon b: Bli en elitponny i en diciplin c: Bli en elitponny i flera dicipliner d: Bli en fin ridskolehäst 5. Jag skulle: a: Vilja ha hästen b: inte vilja ha hästen c: skulle tänka mig ha den om jag fick den 6. Jag tror: a: Hästen skulle ha det bättre hos någon annan b: Ägaren tar hand om sin häst mycket bra c: Tar hand om sin häst men kan göra det bättre d: Hade det minst lika bra hos förra ägare
Johanna & Chivaz in action ! :D
Vet redan jag är förlång, men ah, känner ingen skillnad :)
Läs om dagens ridpass och kolla lite bilder på bloggen : http://eeliiteeen.blogg.se :)
@amanda-sl
Hästar är så underskattade, om hästen gapar eller drar upp huvet, då sätter man dit en snodd,thiedeman eller martingal. Om den gapar sätter man på en snok eller liknande. Man tar inte itu problemet, man döljer de för stunden. Tycker de är dåligt. Och en annan sak.. Hur mycke metall i munnen behöver man för att kontrollera sin häst? MAN BEHÖVER inte nån metall alls. Man behöver förstå varandra, ha tillit för varandra.
Önskad bildbomb ^^
Ska äntligen få en ny sadel till Chivaz :D
Hoppas de va ok att ja lånade bilderna ellinor!
Ditt bloggnamn kan ja inte utantill (A)


hatar att skriva rubrik..


Wininna fick vila idag hon mä. För ja har hållt på i stallet hela dagen. haha, å ändå är vi inte klara. Fast det är ju inte så lätt när ja inte är snickare och kan inte bygga en hel box själv.. Är iaf klar med grinden och har satt upp spånskivor nästan överallt. Fattas 1 och en halv ungefär. Men de kan ja inte sätta upp för än vi har flyttat på sakerna som står i vägen. Så nu är det enbart ett stall å inte nått jävla föråd där pappa kunde ha lite saker också ;s


Fick tömköra ronna igår, å jävlar va sköj de va! Var mycke lättare än med wininna. Ronna är mycke lättare att reglera i tempo, wininna måste man typ springa efter hela tiden (kan ha berott på att tömmarna va för korta på wininna också, men ändå. haha!) Va iaf jättekul å hon va superduktig!

           


Gästbloggning.

Hej alla Johannas och Mikaelas läsare jag vart tillfrågad av Johanna att gästblogga här, och självklart så ställer jag upp!
Jag heter Lina Linge och är 14 år, jag har hållt på med hästar i hela mitt liv, min morfar har varit travtränare och född upp hästar, min mamm har tränat och tävlat travare hela sitt liv. Jag bor på en häst gård, vi har cirka 12 hästar jusst nu, ganska några med skillnad på vad det brukar vara.. Vi har 3 hundar också.
Jag tänkte berätta om mina hästar.

Min första häst fick jag när jag var 9 år, ett 4a årigt gotlandsruss som heter Broängens X2000, född år 2000 maxad b-ponny. Som hade gått på travet men inte lyckats så bra då han inte tycker om att gå först. Han var även riden lite också. Vi lånade hem han över sommaren och vi red och körde. Maken på envis ponny det där! han la sig ner när man skulle kratsa framhovarna, han drog ner huvudet och sprang rakt ut i skogen, han sparkade och bockade, reste sig och han skenade lite titt som tätt, men vi valde att köpa han.

Under dessa åren har vi varit med om blod svett och tårar, bokstavligen. Men allt slit har lönat sig!
När han red som mest så placerade han sig i LB:1, visst det är inte några höga klasser men jag är glad att vi endå kom så långt med tanke på att han knappt kunnde galopper när han kom till oss..
Jag rider han dock inte längre då jag är förstor och jag känner att han inte känns helt klockren efter han behandlades för senskada. Så nu tricktränas han, han kan inte så många tricks då jag inte tränar aktivt utan lite då och då.
Han kan;
*Buga
*Skaka på huvudet
*Lyfta på alla fyra benen
*Början till spansk skritt
*Början till att stegra


Sen i december så fick jag en till ponny, men innan han så hade jag ett hopp sto som var en 11 årig New Forest sto men vi passade inte någe bra ihop så därför valde vi att inte ha kvar henne.
Men hästen som jag fick i december ska jag berätta lite om nu han heter Marco och är 17 år och han är en maxad c-ponny och han precis som Johannas häst Corona, bara ett öga. Han har gått upp till LA klasser i dressyr och LC i hoppning. Han kan dom mesta skolorna inom dressyr öppna, sluta, bakdelsvändningar och framdelsvändningar, galopp sluta, skänkelvikningar och enkla byten. Har även fått in han i passage nån gång. Mycket tryck i en sån liten ponny!

Det vanligaste folk säger är när dom ser han är, Oj inte kan du rida den där ponnyn den har ju bara ett öga!?, nämen gud vad äckligt!, OMG HAN HAR BARA ETT ÖGA!!, han kan väl inte funka som ridhäst? Och sedan brukar dom även fråga vad som har hänt, och då kan jag ta och berätta att när han var föl så fick han en pinne i ögat och då var dom tvugna att ta bort det för  dom hade inte samma läkarkunskaper på estland för 17 år sedan som dom har nu. Glömde säga att han är en estnisk import som stod på östermalms ridskola innan vi köpte han, haha fint ska det vara! nejdå (;

Dock så vart han halt för en månad sedan så det har varit ett många besök till vetrinären nu och så ska han börja skrittas om en vecka, lycka<3

Det var allt jag hade och berätta, hoppas att Johanna låter mig gästblogga nån mer gång? (;
Kramar från Lina.


www.suuperlina.blogg.se

Tack så mycket Lina!
/ Johanna


yes.

NU har jag skrivit 15 inställda tills i morgon. Duktig jag är?!
Och jag har till och med fått tiden att gå medans jag har suttit här och sett dum ut. Hah.


/ Johanna

Hp elelr G ?

Kommer bli massor av inlägg ifrån mig nu känner jag, haha!
Ska sätta mig och skriva lite tidsinställda tills i morgon så jag har något och göra. ( för det är väldigt dött här..)
Hungrig som satan är jag och jag vill hem och titta på Greace eller Harry potter. HÖHÖ.

* skulle ha varit en bild häär på harry potter och greace men vågar inte spara något på denna jobbdator*
gammal bild tyvärr. Men ni överlever väl antar jag.

/ Johanna.

Full rulle.

Hej på er.
Sitter vid fiskecentret nu ( pappas jobb ) och passar den medans Pappa är på något möte. Hoppas inte de kommer någon som ska handla för jag gör bara bort mig. När jag skulle ta betalt för nån glass mamma och ja har köpt fick vi göra om ALLT. hehe duktigt? mja.


Har hunnit med massa idag. Direkt ja vakna åkte jag till malung och handla med Mammsen. Sen va ja med min vän och vi åkte och firade min kuselisin. Sen åket vi till macken och nu sitter jag här. Bra för vara mig! ;)
Ska ätakräftor efter vi har stängt för idag så ronna får nog vila.. men hon har nog inget emot det? ;)

Har gjort lite tidsinställda så bloggen inte är helt död ifrån min sida!

super ponni!

......

Frågade en som bor i arvika om de fanns en hästaffär där i köpcentrumet. Såklart inte, men de fanns de inte sist ja va där utan de va typ en affär med allting. Så tror de finns. Men annars fanns de en butik mitt i centrum.
Ska tvinga syster och mamma dit vilket fall som.
/ Johanna

Har verkligen inget att säga...

Ska dra mig mot stallet snart. Av någon anledning är jag inte alls sugen på att rida :s så jag kör väl mest NH ;)
Sen ikväll ska jag på ute bio men några kompisar :)

sommarbilder.

Sitter och gråter lite lätt..
Jag har haft den bästa sommaren i mitt liv, men kan den inte fortsätta ett litet tag till?
Jag har uppnått alla mål jag har haft och ronna har uppnått alla hennes mål. Perfekt.
Men vi är långt ifrån perfekta.
Vi har utvecklats mycket, det har vi. Så fort trodde jag det inte skulle ha tatt. För ronna är en sån ponny som vill ta saker låångtsamt fram. Så jag är långt ifrån besviken på henne.
Men sommaren kan fortsätta typ två månader till. Eller göra så vi skippar vinern.
Äh ni får vilket fall lite bilder ifrån sommaren.
ah de va några bilder!

tjockismage..

Får jag lov och pressentera.. ronnas mage!
Den får plats med alla tillbehör som går och hitta.. tex en taggbuske kan slinka ner där oxå utan vidare problem.
Älskar att få mat i sig hela dagarna och blir ALDRIG mätt..

Tycker synd om mig som får banta dendär magen..
tjockismage är ronnas smeknamn ibland.

trögfattad?

En tanke har slått mig..

Man säger ju: man kan inte lära en gammal hund sitta..
är det samma med hästar då? Som är lite mot äldre åren?

Ronna är otroligt trögfattad, är det för hon är de eller är de för hon är mot äldre åren?
haha.. korkad fråga men går runt och tänker på det heela tiden.. ¨
poower ponnie


R.I.P <3

It’s the last page of our story…

Nu är slutet här, jag kan knappt fatta. Varför just du? Oss?
Jag älskade dig av hela mitt hjärta, och jag kommer Aldrig att släppa dig! Aldrig! Inget kommer någonsin fylla tomrummet efter dig. Jag kände på mig att allt snart var över. Men så snart… 
Tårarna trycker på, men jag måste vara stark! Jag klarar inte mer sorg. Jag orkar inte gräva ner mig en gång till. Jag har inget annat val än att inse, det är över. Även om jag skulle göra vad som helst för att få dig tillbaka.
Allt sker väl av en anledning… Jag förstår inte varför, men jag antar att detta var meningen att hända.

Jag glömmer dig/er aldrig… Min vackra underbara BikBok jeans <3


Ja... vad säger man?

Så typsikt mig att vara så enveten! xd
Klippte isär en tops som låg på skrivbordet...
nu har jag suttis i säkert 20 minuter och bara försökt trycka i den ena i den andra xd

till salu

http://www.blocket.se/vi/35425269.htm
Xperia x10 mini pro
snälla? :D
/ Johanna

ronnis <3

Red ronna löst igår. Fick bara något anfall och satte mig upp på henne i hagen och red. <3
Bäst är det när man är ett med hästen.



Älskade häst

I onsdags när jag åkte hem från varberg, åkte vi förbi stallet. Jag var bara tvungen att säga hej till min plutt.
Jag gick in i stallet öppnade hennes box, men gick aldrig in. Jag bara stog där och tittade på henne. Vilken underbar häst jag har, vad skulle jag göra utan henne?
Jag kände hur tårarna började trycka på..
Jag gick in och kramade om henne, tårarna började rinna.
Jag skulle aldrig klara av att förlora henne... Men för eller senare kommer den dagen komma. Men nu är nu, och jag är otroligt lycklig. Jag älskar henne bara för mycket!

fotat ''litegrann''


Var för ett tag sen till hästarna och tittade till dom. Kusin va mä så vi fota lite :)









































haha, eller det blev ganska många..
Fast det är ju ingen som tvingar er att kolla ;)

          


Bilder från långritten


























       



Ridning!

Började som sagt med att träna NH, gick awesome! Började även med spanskskritt. Gick väl lite som det gick.. xd Men det är väl inte så konstigt när det va första gången? Egentligen är trickträning inget för mig eftersom jag verkligen inte har något tålamod alls. Men jag ska kämpa på och hålla mig lugn! :D
Sen va mamma snäll och tog massa bilder nör jag hoppade :D
Men det va jätte halt i gräset och jag orkade inte brodda så jag fick nöja mig med låga hinder :p
Och så va hon jätte trög... Annars skötte hon sig jätte fint! :)
Här kommer en liten bildbomb :)
hahaha!! värsta puffen xd
min fina <3
det sista blev hon super mjuk och avslappnad! :)
hon fick flytta in i stallet mittemot på gården medans vi målar om :)
.                                                   .

bilder.

dåliga bilder och överredigarade.
Skäms lite över min kamera..

bildeR?

Tog tummen ur och redigerade bilder sen vi badade med hästarna. Lägger ut en bild sen är de upp till er om ni vill se mer bilder. :) Om jag inte har fått nån kommentar tills i morgon lägger ja upp dom ändå ;) haha.
( Tänker inte säga: Om minst 10 st kommenterar lägger ja ut bilder.. utan om en kommenterar blir ja bara glad. )

bildeR?

Tog tummen ur och redigerade bilder sen vi badade med hästarna. Lägger ut en bild sen är de upp till er om ni vill se mer bilder. :) Om jag inte har fått nån kommentar tills i morgon lägger ja upp dom ändå ;) haha.
( Tänker inte säga: Om minst 10 st kommenterar lägger ja ut bilder.. utan om en kommenterar blir ja bara glad. )

Mot hästen!

Nu åker jag äntligen iväg till min lilla Jerry!
Först ska jag träna NH och börja trickträna. Sen får vi se vad jag hittar på från ryggen :P
Hoppas på att mamma kan knäppa några bilder oxå :)
// Moa

x''D

ja....
// Moa

hässtespel

Godmorgon!( eller ska ja säga god eftermiddag?;) haha.. )

Håller på och installerar något hästspel, har supertråkigt så ah.. haha!
/ johanna

"bögarnas fel"

Helt random i måndags började jag och Sara, min kusin, sjunga på 'bögarnas fel'. Tyvärr fastnade den på hjärnan så vi gick och sjöng den på stan och hela tiden.
Sen i bilen påväg hem gick den på radion...
Jag skrek ut: OMG MAMMA DET ÄR JU DEN!!! *höjer volymen till max*  DET ÄR BÖGARNAS FEL!!!
Har drogat den hela kvällen nu...
Måste säga att jag inte alls har något emot bögar! Men jag tycker låten är riktigt skön ^^
// Moa

Moa is back!

hemma nu! :D
har egentligen inget att berätta...
Vi stannade bara tills idag för min kusin var lite sjuk och vädret skulle bli kasst... Finns inte så mycket att göra då. Vi hade redan gjort allt ändå. Och nu är jag riktigt pank... Har köpt kläder, 4 par skor och massa annat!
Här kommer några vilder från Varberg :)
cykeln jag använde... as hög sadel xd
min kusin köpte en strippstång xd
bjuder på den xd
moster :)
till mitt försvar visste jag inte att hon tog kort xd
mobil kvalité in my <3
kusin :)
Sen måste tillägga att Varberg är Sveriges finaste stad!
// Moa

tjo

Tjobre vad händer jao, peace bre!
Haha neejra. Men de regnar som fan ute.. de öser ner. Så ronna får vila idag med. Men tror inte hon klagarp recis?;)

Perfa!

img_1710 (MMS)

De röda ska Johanna köpa å de blåa ska ja köpa. Perfa!  Om de nu blir så.. haha /mikaela


Hiss.

Dagens hiss går till färgade träns. LÄTT.
hur roligt är de inte och sticka ut? på tävlingar och träningar? Där dom flesta kommer med bruna/svarta träns och så kommer man med ett rött/rosa/blått.. osv träns!
Fattar inte hur folk kan dissa färgade träns?;)

HAHA!

Haha jag färgade nyss håret blont... As ljust längst upp och pippi färg i resten av håret, och skolan börjar snart xd ska färga i helgen igen tror jag, eller måste. Sen så har det blivit ändrade planer! Vi åker hem imorgon istället. Äntligen hem till både katt och häst :) // Moa

HAHA!

Haha jag färgade nyss håret blont... As ljust längst upp och pippi färg i resten av håret, och skolan börjar snart xd ska färga i helgen igen tror jag, eller måste. Sen så har det blivit ändrade planer! Vi åker hem imorgon istället. Äntligen hem till både katt och häst :) // Moa

Tidsinställda.

För att hålla igång bloggen lite mer än vanligt har jag gjort lite tidsinställda inlägg idag som ni kanske har märkt? Kan ju inte sitta inne när det är en sån fin dag idag!
sur?

Sötis w

img_1063 (MMS)

Såhär söt va wininna idag när ja longera henne! Menade ju först att ja skulle tömköra henne men de gick ju såklart inte för tömmarna va för korta. Trodde ja inte att dom skulle va eftersom dom va superlånga för camillo.  Gick väl sådär idag. Testade ju med ett vanligt bett å de gjorde ingen skillnad när ja longera tyckte ja inte. Men iaf så gled hon omkull i vänster gallopp där hon dampa nått fruktansvärt :( gick ju bra men de ser ju värre ut än va de ä. Hon sträckte sig inte eller ömma inte så de va ju tur i oturen.  Asså wininna har ju rätt gallopp när man longerar henne i vänster varv bara att hon dampar. Men hon kan verkligen inte fatta rätt när man rider, lite tråkigt faktiskt.. Ska försöka få nån som longerar henne när ja rider så får vi se hur det går då.  /Mikaela


Ska inköpas!

Allt detta ska ja köpa ( när jag har pengar vill säga..)








Allt dehär tillkommer på: 905 kr.
spara spara spara..


Rött vs Rosa?

Vilken outifit ska ja ha på Måndag?
vs

FETdiss.

Måste passa på och FETDISSA hööks FÄRGADE stigbyglar.
Snygga som fan.. men stämmer inte till priset. Hade knappt använt stigbyglarna två gånger tills färgen börja låssna?
Köp inte färgade stigbyglar där ifrån om du inte vill bli besviken.

Målat.

Har kommit hem ifrån stallet nu. Vi har målat och spikat upp lite tränshängare i sadelkammaren samt städat lite. De blir säkert asbra.
Tilde kommer sen så ja, några tidinställda kommer somsagt upp.

tips?

Asså något jag aldrig lär mig är hur jag ska linda ben på hästar. De blir bara döfult när jag gör det.
Tips hur jag ska göra? Typ en video och så?
syns inte så bra men där var hon lindad tror ja... hehe

Charlottenberg.

Till veckan ska jag och min Mamma åka till Charlottenberg och handla lite saker till mig och ronna!
Ska se om de går och få tag på en krubba och en täckeshängare, och sen lite småsaker till mig som: Hjälm,säkerhetsväst, ridskor/stövlar/chaps. Sen lite andar saker till lilla ronna ponna!
kommer bli urskoj!


Res ångest...

Är antagligen och chillar i Varberg nu :) kanske på GeKås ;)
Visst tycker jag att det är jätte roligt att åka bort och så emellanåt… Men det värsta jag vet är att behöva åka ifrån min katt och häst. Jag har inget annat val än att lita på någon annan. Min kompis tar hand om Jerry. Och visst litar jag på henne till 100 procent. Men ändå… det är min lilla bebis så jag är otroligt ”överbeskyddande”. Tänk om något händer och jag inte är där?
Ska verkligen försöka att inte tänka så..

Sen min katt vill jag inte behöva nämna. Hon är ensam hemma med min bror som jobbar eller sitter vid datorn 24/7, och min katt behöver kärlek! Hon skriker efter mig hela dagarna när jag inte är hemma, följer efter mig när jag är hemma, sover alltid i min säng intill mig på natten <3
Sist jag var borta i en vecka magrade hon jätte mycket, hon åt nästan ingenting. Så förra gången vi va borta var jag tvungen att åka hem tidigare… jag klarade inte tanken av hur min katt mådde. Kan tänka mig att det blir så denna gången med ^^

 


^
nyvaken xd      :')
v

Pippi vill alltid ligga i mitt knä när jag sitter vid datorn :')

 

// Moa


Trickträna?

Ska låta ronna vila idag tror jag bannemej. Ska nog trickträna lite.. eller försöka. Jag är inte så bra på sånt så Micka får hjälpa mig lite ;)

Ska fixa lite istallet sen sen ska ja fråga Ellinor om hon vill hitta på något!
Snart börja ridlektionerna oxå :D På mååndag och då blir de bilder.. för har tvingat med micka ;) hahahahaha.


Träns.

Träns "Logic"
Såntdär träns ska inskaffas till ronna! Ett rött träns såklart ;)
Finns HÄR och köpa.
/ Johanna

Corona

Min ponny är den bästa som finns i hela världen.

Visst vi kanske inte passar så bra i ridningen, men vadå. ALLT kommer ordna sig tillslut. Endag kommer vi passa perfekt, som gjorda för varandra.
Hon kan va världens bitch ibland.. eller för de mesta. Ibland kan vi va envisare än varandra.
Ibland kan vi vara så jävla trötta på varandra så vi blir sura. Men när vi inte är det är vi världens bästa vänner.
Förlåt Corona, för allt jag har sagt och gjort. Förlåt för jag inte förstod dig och förlåt för jag tyckte du va försvår för mig och ja ville sälja dig. Förlåt.. för bättre vän än du finns inte!
I will never let you fallI 'll stand up with you forever I'll be there for you through it all  jag älskar dig <3
/ Johanna

Sött!



haha va gulligt!

           


Ridning betyder inte allt?

Att ha häst för mig, innebär inte bara och rida.
Det är många som tar tillfället i akt när dom har häst och bara rider. Jag funderar skarpt på att bara rida ronna 3-4 gånger i veckan och göra andra skojiga saker. Typ som gå på prommenad, tömköra ( hehe micka köpte en tomkörningsgjord som ja ska låna har ja bestämmt. hehehe (a) ) longera och leka i paddocken.
Att ha häst för mig, innebär inte bara och rida.
Det är många som tar tillfället i akt när dom har häst och bara rider. Jag funderar skarpt på att bara rida ronna 3-4 gånger i veckan och göra andra skojiga saker. Typ som gå på prommenad, tömköra ( hehe micka köpte en tomkörningsgjord som ja ska låna har ja bestämmt. hehehe (a) ) longera och leka i paddocken.
_
Jag har ändrat uppfattningen helt om att ha häst. För mig i början kändes de bara att man utvecklades mycket bättre om man red mycket oftare. Att dom fick mycke mer muskler när dom rids osv. Men så är de ju inte, ellerhur?
Man får ju mycket mera förtoende till hästen om man arbetar mycket ifrån marken. ( nej jag är ingen Nh nörd ) Utan jag kör inte 'nh' som alla säger utan ja kör mitt eget race.
Många tycker jag är dumma i huvudet som rider så lite i veckan.. men är ja dum i huvudet bara för jag tycker att ridningen inte är allt?
Dom har inget att lägga sig i i. För jag gör vad jag vill med min häst?
Så här kan de se ut när ronna har haft mig på ryggen ett tag:


( dääär slutade blogg.se samarbeta med mig )
Men iaf så brukar de se ut sådär när jag har ridit henne mycket utan att arbetat ifrån marken.
ovisad bild :' )
såhär kan man göra när man har ridit lite mindre och markarbetat massor.
Ridning betyder inte allt för mig. Det är hästen som betyder.

/ Johanna

måla måla måååålaa


Hästarna blev hur glada som helst när dom kom hem, borta bra men hemma bäst ;)
Lastningen gick väl sådär. Testade först att lasta wininna men det gick inget vidare, ibland är det inga problem å ibland är hon bara fjantig och vill bara inte gå in. Så vi lastade sophia först å de va bara lite krångel i början men sen gick hon fint in. Fast wininna fortsatta fjanta sig så vi fick ta longerlina bakom och då gick de väl tillslut.
Sophia bet mig i tummen när ja gav henne lite kraft som belöning, ont ont. Varm och pulserar. Nageln sprack tom med litegrann, hehe
När vi kom fram till hagen å skulle lasta ur dom så var sophia sjö blöt i svett. Kan inte förstå varför hon ska stressa upp sig själv så. Men som sagt så blev dom jätteglada när dom fick komma ut. Så ja hoppas hon lär sig tillslut att det inte är farligt att åka transport.

-
Har rivit ut en massa i stallet å ska snart börja bygga ronnas box. Kommer bli asbra när det är klart de e de inga tvivel om. Fast vi kan tyvärr inte måla resten av stallet i år för det hinner vi nog inte + att vi inte har någon röd färg just nu.. Har iaf börjat måla lite blått där det har varit blått förut eftersom hästarna har käkat på de så de måste målas, för blå färg hade vi kvar. Ska fortsätta med de imorn också..

            


hemma!!

Nu är vi äntligen hemma. ( eller inte äntligen.. ville ju stanna kvar! )
Har haft det sjukt underbart domhär dagarna.
Idag red vi ner till stranden och hoppade över en trädrot. Har aldrig hoppat något roligare.. ska kanske börja satsa på terräng? ;) Haha, vet inte om de går med ronna eftersom vi är envisa båda två så allt blir pankaka.. hehe. Iaf.
Sen red vi till vitsand och sen vände vi och galopperade en lång sträcka så hästarna fick sträcka ut sig ordentligt. Ronna älskade det iaf och frusta nöjt efter de. Toppen dag alltså!
Behöver jag ens nämna att ronna vart såå ledsen när dom andra åkte ifrån henne? haha. sötis.
När vi kom hem så fixade vi i stallet så nu är de bara och börja bygga boxen nu. För och efter kommer!




Buhu... Moa är rädd :(

Usch... Börjar tro att det spökar här ;(. Det finns typ en dörr i stugan som går till ett litet rum och sen till stugan bredvid. Vi stängde och låste den igår när vi skulle ut, när vi kom tillbaka stog den öppen? ;s jag hörde massa konstiga ljud inatt. Och imorses så låg alla trädgårdsmöbler ner. Så vi ställde upp dom, men nu när vi kom hem så låg dom ner Igen?! Och det har inte blåst ngt. Buhu... Jag vill hem

Trickträning.

Hejhej.

Jag red tyvärr inte idag mer än 500 meter typ, pga min mage.. seriöst magknip är de värsta som finns.. Ellerhur?! I morgon ska vi rida med Elin med hennes islänning. Älskar den rasen men hatar och rida dom..  Har fått dålig uppfattning om dom sen ja va på ridskola med bara islandshästar.. jobbigt värre!

Stegen?!?!?!

Ska börja trickträna ronna nu. Hon kan ju två tricks.. ( fast knappt på kommando, men ändå! ) Puss och lägga huvudet på sned. Det funkar ENDAST med godis enligt ronna.. och när hon ska tigga ;) haha. Håller på och lära henne buga och vacker hov. Så de blir säkert asbra dehär.


dagens ridtur


Hade lite tur idag eftersom det blev uppehåll som ja ville så att vi kunde rida. Men ja fick rida själv, eller johanna va med dom första hundra meterna fast hon fick vända om för hon hade ont i magen.
Wininna blev superkonstig å spänd när hon märkte att corona inte var med, inte så konstigt kanske när man tänker efter för hon känner ju inte till området liksom. Kom iaf till en stor pöl mitt i vägen som hon såklart fjanta sig och ville inte gå över, lilla divan min. Livrädd för vattenpölar men älskar å bada.. aja, hon börja iaf å backa å töla så ja backade henne igen hela pölen å sen va de inga problem att gå i restan av pölarna som fanns på vägen.
Sen kom ja till lingnäsudden som de heter, en liten strand. Galopperade lite på den hoppade över rötterna som typ va ovanför marken. Det gick super, jaättehärligt och wininna tyckte de va skoj. Skritta tillbaka efter de.


Bild lånad från karin, johannas syster.
Även om de va fult väder i fredas så va vi å bada ändå, så himla härligt.

-
Får väl fortsätta kolla på filmen nu så att ja hänger med lite. Herrå!


                   


hjälp mig?








Ska snart köpa ett dressyrträns, men som vanligt så har ja svårt att välja.. Så ni får gärna tipsa om vilket ni skulle tycka va snyggt på wininna.
Skulle det bli ett lackat så skulle det inte bli den från hööks, för jag vill ha med bredare nosrem och inte sådär platt.


        


Mobilblogg

Har ingen aning om detta kommer upp. Tänkte bara prova att mobil blogga :P Jag har i alla fall precis kommit fram till stugan i Varberg efter en liten sväng på gekås. Köpte inte på mycket nu, men vi åker dit imorgon eller på tisdag igen så ^^ Nu ska jag äta donken. Sedan drar jag nog ut till havet :D // Moa

dåligt väder..


Varför ska det va dåligt väder just denna helg? Jag som ville bada en massa med wininna, älskar å bada med henne hehe. Aja, få väl hoppas det blir uppehåll en liten sväng idag iaf så att vi hinner rida en kortis åtminstone. Eller de går väl å rida fast att det regnar, men det är inte så frestande, särskilt inte när ja inte har med mig nån jacka eller nått.

haha mamsen kommer å hämtar oss imorn med transporten. Orkar bara inte rida hem, efter 7 timmar på hästryggen har man verkligen träsmak i rôva kan ja lova!
Ska bli spännande att se om de går å åka med wininna och sophia i samma. Wininna är det nog inga problem med, men sophia vet ja faktiskt inte. Hon har nog säkert inte åkt transport så många gånger i sitt liv. Men ja hoppas hon känner sig något tryggare med wininna bredvid.


mina vackra♥


Tidsinställt

Lite tidigt att börja klaga saker kanske... menmen ^^
Något som verkligen stör mig är att folk i mitt stall aldrig kan lära sig att plocka bort sin skit från duschspiltan eller hänga upp slangen efter sig. Det tar max 10 sek att hänga upp den ordentligt, men ändå är det alltid stora knutar på den. Jag hänger upp den minst 2 ggr om dagen utan att ens ha använt den..
så svårt var det..
// Moa

Bada

Idag har vi ridit ut med Elin. Roligt va det iaf. I början så stack dom på en skentur.. så ja ronna tog som vanligt bettet och sprang iväg. Fast ja hoppas hon tyckte de va lika roligt som ja tyckte ;) De va roligt men skulle vara liite roligare om jag hade kontroll över henne.. men aja de blir nog bra i slutändan.


Igår va vi och bada oxå. Har bilder och filmer men de får ni förns vi kommer hem på måndag. ( med transport som tur är !)

/ Johanna


teest

Vad heter hästen? Corona
Tycker du att den ska heta något annat? Passar henne perfa!
Vad kallar du hästen? Ronna
Vad kallar andra hästen? Corrona( ehehhe jobbigt) och Corona,ronna
Hur gammal är den? 17 år
Vilket år/månad/dag föddes den?94
Vilken färg har den? svart ^^
Har den några tecken?  sjärn i pannan  ( är mer hjärtformad.),och lite en vit strumpa.
Hur hög i mankhöjden? 145,5 cm.
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vad är det för ras? Okänd tyvärr

Har du tävlat den i hoppning? nej men ska nog.
Vilka klasser/hur högt? -

Är den tävlad i dressyr? -
Vilka klasser?-
Är den tävlad fälttävlan? venne
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nää - inte va ja vet
Är den tävlad i något annat? inte vad jag vet.
Har den tävlat in några pengar? venne
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? 110 cm

Är hästen bra på dressyr? ja, hon håller på och lära mig förfullt!

Hur är den i skritten? lugn.
Hur är den i traven? ponnysteg <3
Hur är den i galoppen? väldigt hackig i vänstervarv, eller inte hackig hela tiden men oftast. Håller på och träna bort de. ^^
Kan den skänkelvikningar? jaa
Kan den öppna/sluta? ja
Kan den galoppombyten? ja.
Är hästen pigg? ja.
Är hästen trög? JA
Är hästen stark? ja..
Är hästen het? Jnej
Bockar den? ibland.
Har du bockat med den? nej hon har bockat med mig
Stegrar den? ja
Har du stegrat med den? jajemen

Sparkar den bakut? i hagen.
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? inte ofta. Men hon tar bettet vääldigt ofta.
Har du skenat på den? Ja.
Är den tittig? Ja.
Har du badat tillsammans med den? ja.
Har ni hoppat tillsammans? klart!
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja många gånger!

Hoppar hästen bra? jaaa.
Gillar den att hoppa? Ja tror det
Har den bra hoppteknik? ja!
Hur högt brukar du hoppa med den? 40-1 meter
Hur ofta hoppar du den? nån gång i månaden
Hur är den när den rids ut? snäll,tittig och kan ta bettet.
Tycker den att det är kul? Jaa!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? olika.
Står hästen i box? självklart!
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? hö och foder.
Går den i hagen varje dag? Jajemen
I en stor eller liten hage? vinterhage: lagom sommarhage: stor.
Hur länge går den ute per dag? dygnet runt på sommaren 7-11 på vintern/hösten/våren
Gillar den att vara ute i hagen? ja den frågan ställer jag varje dag..
Har den vindskydd i hagen? bara i sommarhagen

Hur ofta rids hästen? 4-5 dagar i veckan. 
Vem äger hästen? mamma
Är hästen snäll i stallet? jadå. När hon inte vill in i boxen ;)
Kan hästen stå lös i stallet? sometimes !
Måste hästen vara uppbunden? ibland.
Är hästen lättlastad? ja då.
Är den snäll att klippa? ja :)

Vad har den för sadel/sadlar? Prinsville.

Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Olika.
Vad har den för bett just nu? Tredelat och rakt.
Vad har den för täcken just nu? ingee.
Tror du att hästen gillar dig? Hope so.
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Hoppas de.
Gillar du hästen? Älskar av hela mitt hjärta
Nämn en sak som är - med hästen: Att hon tar bettet för ofta och sticker..
Nämn en sak som är + med hästen: Hon älskar livet och är jätte snäll med barn.
Har ni många minnen tillsammans? Ja otroligt många, och fler ska det bli.
Nämn det bästa: när vi va på ridläger.
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Säger det nästan varje dag

/johanna


Mitt första inlägg!

Hej! :)

Jag heter Moa och det är alltså jag som ska börja blogga här. Jag bor i Lidköping, fyller 16 år i vinter och ska börja ettan på gymnasiet nu. 
Jag äger en c-ponny, Cristalls Jeraldin även kallad Jerry, hon är ett New Forest sto född-95. Henne har jag ridit i över 3 år, men först i vintras blev hon min egna.
Vi håller oss hemma då hon inte alls gillar att tävla. Annars gör vi det mesta, hoppar, dressyr, skogsturer och nu även nh. Vi har bara börjat så förhoppningsvis blir det många framsteg att skriva om!
Jag heter föresten Puufie på bdb ^^

Jag ska åka till varberg hela veckan så jag börjar uppdatera på riktigt först på fredag :)
Slänger upp några bilder från idag! :)

 

 

 

 

 

 

 

hiihiihi ^^

// Moa :)

 

 

 


Vi har precis varit hos hästarna. Dom triv...

img_2873 (MMS)

Vi har precis varit hos hästarna. Dom trivs som fiskarna i vattnet.  Vi ska rida till vattnet sen så dom får bada! Aja vi skriver mer sen. Hejdå! / Mikaela och johanna


Hej. För det första måste jag säga att Dia...

Hej. För det första måste jag säga att Diana inte ska blogga med oss så vi söker en ny bloggare som har en häst att ta hand om minst 4 dagar i veckan så ni har något och blogga om! Vi börja rida till min (johannas) sommar stuga vid halv tolv typ, och kom fram vid kl 6. Så ont i röva har vi. På måndag blir vi hämtade av Mickas mamma så både vi och hästarna slipper få det jobbig. Men nu vet ni vad vi har gjort och varför vi inte har bloggat idag. Vi har ingen tillgång till dator så vi bloggar från mobilerna./ Mikaela och Johanna


glad mickis!


När ja kom hem idag så var det första mamma sa att stian som han heter ska troligvis hjälpa mig rida in sophia! :D glad eller vad? 
Han är superduktig med hästar, alla hästar eller många åtminstone som han äger har han ridit in själv. Äsch slänger upp deras hemmsida så får ni se ist.


      


Nu vet ni.

Som ni kanske vet så.. eller de kanske jag inte har sagt? Iaf så har jag varit i Stockholm från månda tills idag, sitter på tåget just nu på väg hem. Men inte blir ja hemma många dagar inte. För imorn så åker ja till höljes tills på söndag. Eller vi får se om ja blir med eller inte, får dåligt samvete över Sophia och wininna. Aja, dä spörs! Igår var vi till nacka å shoppa, mest för att ja skulle till en ridsportbutik. Men inte Fanns det mycke där å välja på heller. Fick mig iaf ett rakt pelham till wininna och en supersnygg t-shirt till mugg själv, mer än så blev det inte. Får beställa saker ist. Förjävla synd att dom inte hade en hjälm som va på rea i min storlek, annars hade jag lätt köpt den. Kostade 1999kr förut och nu 499kr, men som sagt den fanns bara i storlek 60 å 61 :/ Nu vet ni iaf vart ja varit dom senaste dagarna å lite va ja gjort. /Mikaela


ponnyridning

Idag har Ronna och Wininna gått på ponnyridning.. typ!
Mina vänner har ridit på dom, jennifer red på  Wininna och Marlen på Ronna.
Ronna va aas snäll och testade marlen ingenting när hon galopperade och allt, Jennifer travade lite på wininna och de såg as bra ut. Är så stolt :'D
Sen red Ellinor och Majsan på Wininna och Amelia jag och Ellinor på ronna, och ah. De såg och kändes bra ut.
nöjd!
korv<3


Ronna är fet..

Ska inte rida ronna idag, eller wininna. Dels för jag inte hinner med två hästar, så får dåligt samvete om en av dom får vila. Och dels för det är 555 grader varmt ute. Så båda får vila idag så ska ja ta med mig någon som vill rida Wininna i morgon. ( Ellinor kanske?)
Sen så är de bara och försöka ta tag i en tunna till häst jag har.. Seriöst hur kan en häst bli så fet på 5 dagar?!!!!
magen sticker uut.. så jag får rida barbacka ett tag eftersom sadeln ligger och skaver lite ( inte så farligt så hon lägger märke till det men ) och att spänna sadelgjorden är väl inte på tal om att fråga?! haha..
Hittar inte adapptern så mobilbilder får ni heller inte.. därför inge bilder, eller kan slänga upp nån gammal bara..
söötiing <3

:D

Diana börjar blogga när hon känner sig bättre. Hon har nyss kommit hem ifrån akuten och ska snart iväg och resa till london. Men snart så!
_
Har varit iväg till hagen så har hovslagaren skott hästarna. Gött säger ja bara för hennes hovar va grymt fula.
Är så glad att de gick och tolka henne. Har ju hört att hon är rädd att bli körd ( dvs att ha vagn bakom sig) och så litade hon tillräckligt mycket på mig för att ha någon bakomsig.. <3

blir att köpa ny sadel då..



RSS 2.0